Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πού «κρύβεται» ο Πρόεδρος της Αχαϊκής;

Πού «κρύβεται» ο Πρόεδρος της Αχαϊκής;

Του Γιάννη Πέττα

Το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας αποτελεί μια «βόμβα» που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ήδη προβληματική τοπική οικονομία του νομού. Ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις στην εκκαθάριση των δανείων, που μπορούν να οδηγήσουν χιλιάδες επιχειρηματίες στο λουκέτο και την καταστροφή, είναι άκρως ανησυχητικές.

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα από τους δανειολήπτες και τους μεριδιούχους της Αχαϊκής Τράπεζας, που έχουν συστήσει αντίστοιχους συλλόγους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τοπικούς θεσμικούς φορείς, (Επιμελητήριο Αχαΐας, Δήμος Πατρέων, ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας, Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας κλπ.)

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν βλέπουμε να δίνει το παρών ο Πρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας και εμπνευστής του εγχειρήματος Ευάγγελος Φλωράτος. Δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στις συσκέψεις και στις δράσεις των τοπικών φορέων που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο; Δεν θα έπρεπε να δίνει δημόσια τον δικό του αγώνα, προκειμένου να σωθεί ό,τι σώζεται;

H απουσία του μπορεί να πει κανείς ότι δημιουργεί απορία. Θα ήθελα ο κ. Φλωράτος να έβγαινε πιο δυναμικά στο προσκήνιο και επιπλέον, να έδινε απαντήσεις στα όσα ακούστηκαν τελευταία περί άστοχων ενεργειών στη λειτουργία της τράπεζας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις