Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρωτομαγιά στην Πάτρα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος

Πρωτομαγιά στην Πάτρα: Το πρόγραμμα των ...

Στις πλατείες και τους πεζόδρομους της πόλης

Δράσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους εναρμονισμένα στο πνεύμα της ημέρας, συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την παραμονή της Πρωτομαγιάς. Σημεία αναφοράς θα είναι ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, η πλατεία Ελευθερίας, δρόμοι της πόλης, η Οβρυά και το Ρίον.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θ’ ανοίξει στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Απριλίου ,στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων  σε συνεργασία  με το Hatha Yoga Studio ,προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν τη γιόγκα και να πάρουν τους δρόμους, σε δύο απολαυστικά μαθήματα γεμάτα  θετική ενέργεια και διασκέδαση.

Το απόγευμα οι δράσεις μεταφέρονται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου οι Πατρινοί και οι Πατρινές παραδοσιακά υποδέχονται κάθε χρόνο τον Μάη.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6.00 το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για παιδιά ενώ την ίδια ώρα από την πλατεία Όλγας θα ξεκινήσει παρέλαση πατρινών χορευτικών συγκροτημάτων τα οποία θα καταλήξουν στα Ψηλαλώνια.

Στις 8.00 το βράδυ  θα ξεκινήσει η παρουσίαση πατρινών παραδοσιακών χορών και στις 10.00 τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα του Σταύρου Δημόπουλου.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας «Θαλασσογραφίες» από την ΟΙΚΙΠΑ και την ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ.

Το δικό τους «στίγμα» στις εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά θα δώσουν Η Οβρυά και το Ρίον.

Στο σταθμό του Ρίου οι πρόσκοποι από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αφιερωμένη στην πρωτομαγιά.

Στην πλατεία «Ντεβέ» στην Οβρυά στις 9.00 το βράδυ με πρωτοβουλία του Συλλόγου θα ξεκινήσει εκδήλωση αφιερωμένη στην πρωτομαγιά. Την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί  συναυλία του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου.

 

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της πρωτομαγιάς 2012 έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 30 Απριλίου

Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου – ώρα 12.00

Street yoga σε συνεργασία με το Hatha

Yoga Studio

 

Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

18.00 – 20.00  Δράσεις για παιδιά

- Παιδική Υοga (yoga for kids)

-  Τα παιδιά δημιουργούν  το δικό τους  στεφάνι

18.00 - 20.00:  Παρέλαση πατρινών χορευτικών συγκροτημάτων   (σημείο συνάντησης : Πλατεία ΄Ολγας,     Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη,  Αθ. Διάκου, Πλ. Υψηλών Αλωνίων

20.00 - 22.30: Παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από πατρινά χορευτικά συγκροτήματα

22:00 – 00:00: Συναυλία με το συγκρότημα του Σταύρου     Δημόπουλου

Έκθεση φωτογραφίας «Θαλασσογραφίες» από την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ και ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ

21.00  Πλατεία Ελευθερίας

Συναυλία Παμμικρασιατικού Συνδέσμου

Παραμονή Πρωτομαγιάς, Περιφέρεια

Οβρυά: Εκδήλωση  Συλλόγου Πλ. Ντεβέ, ώρα 21.00

Ρίον:  Εκδήλωση Προσκόπων Σταθμός Ρίου, ώρα 18.00 – 20.00

 

Η φιλοσοφία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της πρωτομαγιάς στην Πάτρα, παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σήμερα Παρασκευή στο Δημαρχείο.Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντ. Σιαθας, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις, στάθηκε στη  μεγάλη δυναμική της γιορτής των χορευτικών, που εξελίσσεται σε έναν σημαντικό θεσμό της πόλης.

Αναφέρθηκε επίσης  στις παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση φωτογραφίας από την ΟΙΚΙΠΑ και την ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ, street yoga, γιορτή Παμμικρασιατικού αλλά και στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στις ενότητες.

Ο κ. Σκιαθάς παρουσιάζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα  αναφέρθηκε στη σημαντική υποστήριξη του αντιδημάρχου Γ. Σιγαλού, τόσο με την διεύθυνση πρασίνου, όσο και με την διεύθυνση αυτεπιστασίας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος  κ. Καρκούλιας, μίλησε για την συνεργασία της Κοινωφελούς με τον Πολιτιστικό Οργανισμό κάνοντας αναφορά στις εκδηλώσεις στην Οβρυά.

Ο υπεύθυνος στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού  Χρ.Γιαννόπουλος, τόνισε την μεγάλη συμμετοχή των χορευτικών τα οποία  ξεπερνούν τα 27, σημειώνοντας  ότι αναμένεται πάνω από 2.000 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές απ όλη την Ελλάδα να πλημυρίσουν τους δρόμους και  τις πλατείες.

Τέλος οι εκπρόσωποι της street yoga Κλαδίτη Κωνσταντίνα και Δημ. Ντιμπέλο μίλησαν για την νέα εναλλακτική προσέγγιση σε μεθόδους και πρακτικές, που κάνουν την ζωή μας καλύτερη, αλλά και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture