Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο Αίγιο τραγουδά η Γιώτα Νέγκα

Απόψε στο Αίγιο τραγουδά η Γιώτα Νέγκα

Η γνωστή λαική ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί στο χώρο «Πολυτεχνείο» υποσχόμενη ένα ξεχωριστό πρόγραμμα

Η γνωστή λαική ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, με συνοδεία τον Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο, θα πραγματοποιήσει μια live μουσική εμφάνιση στο «Πολυτεχνείο», στην οδό Επισκόπου Τιμοθέου & Παναγιωτοπούλων στο γειτονικό Αίγιο σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου στις 9μ.μ. Από την μπαλάντα ως το κλασσικό λαϊκό τραγούδι και από εκεί στα κομμάτια της προσωπικής της δισκογραφίας, η αγαπημένη από πολλούς ερμηνεύτρια της σύγχρονης Ελληνικής σκηνής υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι.

Για πληροφορίες –κρατήσεις μπορεί να επικοινωνεί το κοινό στο τηλ:6986811842 ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο «Φωλιά του Βιβλίου», Π.Α. Κοντέση, Βάλφουρ 3, στο Αίγιο.

Η Γιώτα Νέγκα είχε εμφανιστεί και στην Πάτρα πριν από ένα μήνα μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος. Το πρόγραμμα εκείνης της ξεχωριστής βραδιάς περιλάμβανε αγαπημένα τραγούδια των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη (Νύχτα μαγικιά), Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου (Πιρόγα), Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοίζου (Μη με ρωτάς), Μιχάλη Σογιούλ αλλά και το «Πιο μεγάλη ώρα» του Άκη Πάνου, το «Τσιγάρο» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, κ.α.

Η Γιώτα Νέγκα έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει μεγαλώσει στο Αιγάλεω και στον Κορυδαλλό, με καταγωγή των γονέων της από την Πάτρα και την Τρίπολη. Ο πατέρας της έπαιζε ερασιτεχνικά μπουζούκι και η μητέρα της τραγουδούσε, δημοτικά κυρίως. Από τα οκτώ της χρόνια η κλίση της στη μουσική και στο τραγούδι ήταν εμφανής στον οικογενειακό και φιλικό της περίγυρο. Όπως έχει πει σε συνέντευξη της «δεν σκέφτηκα ποτέ στη ζωή μου να γίνω τίποτα άλλο από τραγουδίστρια. Κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται. Έμοιαζε να είναι η φυσική μου κατάληξη. Θυμάμαι μικρή γρατζουνούσα ένα μπουζούκι που είχαμε σπίτι και ονειρευόμουν ότι με ακούω στο ραδιόφωνο».

Το τραγούδι το υπηρετεί από τότε που ήταν μαθήτρια στο Λύκειο ενώ πριν από είκοσι χρόνια, το 1992 δημιούργησε με φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιήθηκε η ίδια καλλιτεχνικά ως το 1996, τραγουδώντας από ροκ μπαλάντες μέχρι παραδοσιακά και από Χατζιδάκι μέχρι ρεμπέτικα. Την περίοδο 1996 με 2001 τραγούδησε σε γνωστά ρεμπετάδικα όπως: Παλιά Μαρκίζα, Αστροφεγγιά, Δέκα Εντολές δίπλα σε δύο μεγάλους δάσκαλους που της έμαθαν πολλά, τους Αντώνη Ρεπάνη και Σπύρο Λιόση. Επίσης συνεργάστηκε και με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Δημητράτος και η Μαρία Σουλτάτου αλλά και η Έλλη Πασπαλά με την οποία δούλεψε στις «Γραμμές».

Η αναζήτηση για νέες φωνές από τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα έφερε τη Γιώτα Νέγκα κοντά τους, αλλά και στη δισκογραφία ενώ συμμετείχε και στις παραστάσεις τους στην Αθήνα και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί και με την Έλλη Πασπαλά. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε συναυλίες μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture