Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζει το έργο «Άλκηστις και Όνειρα Γλυκά»

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστη...

Στο Θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη»

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ανέθεσαν στον Ανδρέα Στάικο τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία του έργου «Άλκηστις και Όνειρα Γλυκά», το οποίο ερμηνεύουν φοιτητές του Τμήματός μας.

Το έργο θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Μαΐου 2012 ώρα 8.30 μ.μ., στο Θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη» του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 10 Μαΐου 2012 ώρα 9.00 μ.μ. στην Ολυμπία, στα πλαίσια αφής της ολυμπιακής φλόγας και στις 12, 13 και 14 Μαΐου 2012 ώρα 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πατρών «Απόλλων».

Ο Άδμητος λαμβάνει εξ ουρανού ένα μήνυμα, στο οποίο του τίθεται το δίλημμα να θανατωθεί εκείνος ή η γυναίκα του. Ο πανικόβλητος βασιλιάς των Φερών, άγαμος ων, διοργανώνει ακρόαση, κατά την οποία παρελαύνουν αθρόως τα κορίτσια της πόλης, ελπίζοντας να γίνουν βασίλισσες και αγνοώντας ότι η περιπόθητη στέψη τους οδηγεί κατευθείαν στον τάφο.

Το τυχερό θύμα είναι η Άλκηστις. Αθώα, ευτυχισμένη και ερωτευμένη, αγνοεί τι την περιμένει, ενώ ο αδίστακτος Άδμητος προετοιμάζει επιδέξια και επιμελέστατα τον θάνατό της.

Από ένα απροσδόκητο παιχνίδι της τύχης, η Άλκηστις μαθαίνει την αλήθεια. Ο έρωτάς της συντρίβεται ακριβώς τη στιγμή που αφυπνίζεται ο έρωτας του Άδμητου, ο οποίος στο μεταξύ έχει κατακτηθεί από τις αρετές και τις χάρες της νεαρής βασίλισσας.

Η παρεξήγηση των παρεξηγήσεων. Η εκπλήρωση ενός μεγάλου έρωτα ματαιώνεται. Ματαιώ­νεται στη ζωή τους και πραγματοποιείται θεατρικά.

Ένα οδυνηρό αλλά και κωμικό παιχνίδι του θεάτρου, του οποίου πηγή έμπνευσης ήταν η αινιγματική «Άλκηστις» του Ευριπίδη.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Στάικος

Σκηνικά – Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Επιμέλεια κίνησης: Κάτια Σαβράμη

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Μουσική επιμέλεια και εκτέλεση: Πέτρος Χατζηγεωργίου

Υπεύθυνη Παραγωγής: Κάτια Σαβράμη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευτέρπη Ιωαννίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Γιώτα Μπιμπλή (Άλκηστις),

Μάριος Κρητικόπουλος (Άδμητος)

Χαρά Κουτρουμάνου (Σμάρω)

Ηλιάνα Νάντσιου (Ιόπη)

Ο Ανδρέας Στάικος έχει γράψει και σκηνοθετήσει τα περισσότερα έργα του κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όπου οι ήρωες των έργων του λαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των ηθοποιών και φωτίζονται από τις προσωπικότητές τους.

Θεατρικά έργα: Δαίδαλος, Κλυταιμνήστρα, Καρακορούμ, 1843, Το μικρό δαχτυλάκι της Ολυμπιάδος, Το μήλον της Μήλου, Φτερά Στρουθοκαμήλου, Ακόλαστες εσπερίδες, Καπνοκράτωρ, Ναπολεοντία, Μερόπη.

Πεζά: Αισχροτάτη Εριέττα, Επικίνδυνες μαγειρικές.

Μεταφράσεις από τα γαλλικά: Έργα των Μολιέρου, Ρακίνα, Μαριβώ, Λακλό, ντε Μυσσέ, Λαμπίς, Κλωντέλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture