Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξέμειναν από υλικά και τους άφησαν χωρίς...δόντια - Σοβαρές ελλείψεις και προβληματική ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Πάτρα: Ξέμειναν από υλικά και τους άφησα...

Μετά το κλείσιμο των μικροβιολογικών εργαστηρίων στο ΙΚΑ Πάτρας , νέες ελλείψεις στο προσκήνιο

Το ένα μετά το άλλο παρουσιάζονται τα προβλήματα στη λειτουργία του ΙΚΑ Πάτρας και γενικότερα του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς δόντια έχουν μείνει 30 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ καθώς, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος στο thebest.gr, η έλλειψη υλικών (τεχνητά δόντια κ.α.) δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση οδοντοστοιχιών με απότέλεσμα 30 ασθενείς να βρίσκονται στην αναμονή, εδώ και δύο μήνες.

"Η οδοντοστοιχία δεν είναι θέμα απλά αισθητικής. είναι μια αναγκαία παροχή, καθώς σχετίζεται με τη στοματική και όχι μόνο υγεία". Οι ασθενείς, όπως τονίζει, ταλαιπωρούνται και ειδικά σε μια περίοδο όπου δεν μπορούν να καλύψουν το υψηλό κόστος της, αν απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς.

Για μια ακόμα φορά δηλαδή ο ασφαλισμένος δυσκολεύεται να λάβει παροχές για τις οποίες έχει ήδη πληρώσει, μέσω των εισφορών του.

Το πρόβλημα με τις οδοντοστοιχίες δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη υλικών αλλά και στο γεγονός ότι έχουν σταματήσει οι συμβάσεις με εξωτερικούς οδοντοτεχνίτες, οι οποίοι δεν συνεχίζουν τη συνεργασία με τον ασφαλιστικό οργανισμό, καθώς έχουν καιρό να πληρωθούν.

Την ίδια ώρα δε λειτουργούν λόγω ελλείψεων τα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΙΚΑ Πάτρας και αν συνεχιστούν οι ελλείψεις είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί κάτι αντίστοιχο και με το οδοντοτεχνικό τμήμα του ΙΚΑ Πάτρας.

Προβλήματα και ανησυχία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση λόγω...χάκερς

Παράλληλα ο Χαράλαμπος Μπονάνος περιγράφει τις σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Και στην Πάτρα η διαδικασία κυλά μετ' εμποδίων. Όπως αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες το σύστημα κατέρρεε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γιατροί και ασθενείς. Η ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ έχει ζητήσει να αυξηθεί ο χρόνος εξέτασης από τα 10 στα 20 λεπτά, ενώ πολλοί γιατροί στην Πάτρα έχουν αγοράσει με δικά τους χρήματα τους υπολογιστές και περιμένουν κάποια στιγμή να ...πληρωθούν.

Την ίδια ώρα θορυβημένοι έιναι οι γιατροί μετά την πολιορκία χάκερς στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που συνταγογράφησαν 1.500.000 πλαστές συνταγές.

"Ο κ. Λοβέρδος είπε τη μισή αλήθεια για την επίθεση των χάκερς στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ως κλάδος εξ αρχής είχαμε προειδοποιήσει ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές και είχαμε προσφύγει στη δικαιοσύνη γι'αυτό" λέει ο κ. Μπονάνος, προσθέτοντας ότι η μετάβαση στον ΕΟΠΥΥ έγινε με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις