Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Νέα επίθεση της Παναχαϊκής κατά του Χρήστου Βεργανελάκη

Νέα επίθεση της Παναχαϊκής κατά του Χρήσ...

Άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΠΗΝ- Διαβάστε την ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, με αφορμή την φραστική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου, αθλητικού συντάκτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Χρήστου Βεργανελάκη, επανέρχεται στο θέμα και επαναλαμβάνει την απαίτηση του συνόλου των συναδέλφων για πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον ΚΑΠ κανόνων σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή των συνεντεύξεων Τύπου μετά τα εντός έδρας ματς της ομάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει, επίσης, την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και αντιβαίνουσα κάθε σεβασμού στις αρχές της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δημοσιογραφίας στοχοποίηση του συναδέλφου Χρήστου Βεργανελάκη. Στοχοποίηση που έφτασε στο σημείο να διατυπωθεί δημοσίως, από μέρους της ΠΑΕ, η αξίωση αντικατάστασης του συναδέλφου από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Παναχαϊκής.

Πρόκειται για απόπειρα ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά μιας εφημερίδας που όμοια της δεν έχουμε ξαναζήσει. Η δίωξη, η επαγγελματική και προσωπική εξόντωση του Χρήστου Βεργανελάκη αποτελεί ομολογημένη, πλέον, επιδίωξη της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ απαιτεί από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ν’ ανακαλέσουν την πέραν πάσης χαρακτηρισμού αξίωση τους ως ένδειξη σεβασμού αφ’ ενός στην ιστορία της ομάδας και αφ’ ετέρου στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή του δημοσιογράφου να πληροφορεί και ν’ ασκεί δημόσιο έλεγχο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters