Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Πλήρες το πρόγραμμα δράσης της Ν.Δ.. για τη λαθρομετανάστευση"

"Πλήρες το πρόγραμμα δράσης της Ν.Δ...

Του Αθανάσιου Νταβλούρου Ταξιάρχου ΕΛ.ΑΣ. ε.α

Η εγκληματικότητα “χτυπάει κόκκινο” και η χώρα μας έχει μετατραπεί τα τελευταία δυο χρόνια κυριολεκτικά σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους παράνομους μετανάστες. Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι η έξαρση της εγκληματικότητας συνδέεται άμεσα με την αύξηση της λαθρομετανάστευσης, καθώς οι παράνομοι μετανάστες συρρέουν κατά κύματα από τα “τρύπια” σύνορα της Ελλάδας που θυμίζουν πλέον ελβετικό τυρί”.

Οι αριθμοί αμείλικτοι, έρχονται να αποτυπώσουν τη σκληρή καθημερινότητα, την οποία ζούμε, ούτως ή άλλως, καθημερινά.

Μόνο κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2011, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 80.844 λαθρομετανάστες, ενώ η αύξηση από τα σύνορα του Έβρου αγγίζει το 192% σε σχέση με πέρσι, που η αύξηση ήταν 435% σε σύγκριση με το 2009! Είναι εφιαλτικό να σκεφθεί κανείς ότι η αύξηση της λαθρομετανάστευσης από τον Έβρο έκλεισε στο τέλος του 2011 σε ποσοστό πάνω από 500 % σε σχέση με το 2009!

Σημειώστε παράλληλα ότι μόνο την τελευταία πενταετία έχει καταγραφεί αύξηση των ένοπλων ληστειών σε ποσοστό 167%, των κλοπών και διαρρήξεων σε ποσοστό 96%, των εκβιασμών σε ποσοστό 127% και των ανθρωποκτονιών σε ποσοστό 52%.

Την ίδια ώρα, διαπιστώνουμε καθημερινά πώς και πόσο η λαθρομετανάστευση έχει αλλάξει επί τα χείρω τη ζωή στην Πάτρα και κατ' επέκταση την Αχαϊα, που βιώνουν εδώ και χρόνια το πρόβλημα στο πετσί τους.

Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο και την Αχαϊα να μην αντέχει άλλους λαθρομετανάστες, η πρόσφατη (αρχική) πομπώδης εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη δημιουργία τριών κέντρων για την προσωρινή κράτηση τους στη Δυτική Ελλάδα, ακόμη κι αν επρόκειτο τελικά να υλοποιηθεί (κάτι πολύ δύσκολο λόγω των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων που κυοφορούνται, και όχι μόνο), θα αποδεικνύονταν σύντομα ατελέσφορη, καθώς συνιστά μια σπασμωδική κίνηση που δεν είναι μελετημένη και πέραν της προφανούς προεκλογικής σκοπιμότητας της δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης πολιτικής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Η απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής είναι εμφανής και οι κατά καιρούς αστυνομικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που είναι γνωστές σαν “σκούπες”, όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να σκεπάζουν προσωρινά το πρόβλημα.

Διότι αυτό που συνήθως συμβαίνει, ακόμα και σήμερα, είναι οι συλλαμβανόμενοι να κρατούνται λίγες μέρες και μετά να αφήνονται ελεύθεροι, αν δεν διευκολύνονται, και να προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες. Γιατί, απλούστατα, ακόμη δεν υπάρχει έστω ένα αξιοπρεπές Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών!

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ένα πλήρες πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με κεντρικό κορμό:

- το σφράγισμα των συνόρων και για την είσοδο και για την έξοδο από τη χώρα λαθρομεταναστών,

- την κατάργηση των νόμων που προσελκύουν, αντί να αποθαρρύνουν τη λαθρομετανάστευση,

- την αξιοποίηση των προγραμμάτων και πολιτικών εργαλείων για τον επαναπατρισμό τους.

Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία, που την ώρα αυτή δοκιμάζεται σκληρά, είναι έτοιμη να δεχθεί ρηξικέλευθα μέτρα, προτάσεις και δράσεις, που θα επαναφέρουν το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στο μέσο πολίτη, που θα ξανακάνουν βιώσιμη πόλη τόσο την Πάτρα όσο και τα άλλα αστικά κέντρα που δοκιμάζονται από την έξαρση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη να προωθήσει ως κυβέρνηση τις απαιτούμενες αλλαγές και προσωπικά νιώθω έτοιμος από καιρό να συστρατευθώ στην προσπάθεια αυτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις