Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σινεφίλ η ατμόσφαιρα στην προβολή του «Γυμνού Οφθαλμού»

Σινεφίλ η ατμόσφαιρα στην προβολή του «Γ...

Πολλοί Πατρινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νίκου Καββαδία

Ιδιαίτερα σινεφίλ και αισιόδοξη ήταν η ατμόσφαιρα την περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου το βράδυ στο σινέ Ιντεάλ της Αγίου Νικολάου όπου η ομάδα του «Γυμνού Οφθαλμού» του Νίκου Καββαδία γιόρτασε τα 20 χρόνια της από την πρώτη εμφάνιση της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ο Νίκος Καββαδίας πρόβαλε μία αξιόλογη ταινία ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα παιδιά της Κούβας» που είχε για θέμα την προετοιμασία και εκπαίδευση μίας ομάδας μικρών σε ηλικία πυγμάχων για να συμμετάσχουν στο εθνικό πρωτάθλημα. Όλα αυτά περιγράφονταν στην ταινία με φόντο τον εορτασμό από τον λαό της Κούβας, των 50 χρόνων από την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο και την οριστική απόφαση παραίτησης του για λόγους υγείας την ίδια περίοδο, το 2008 του 85χρονου σήμερα Κάστρο.

Η είσοδος στην προβολή ήταν ελεύθερη και το ευχάριστο ήταν ότι πολλοί σταθεροί σινεφίλ της πόλης και φίλοι της ομάδας του «Γυμνού Οφθαλμού» έδωσαν το παρών ανάμεσα τους οι Σπύρος Καραχάλιος, Στάθης Χρυσικόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Ιωάννα Αραμπατζή και πολλοί άλλοι.

Όλοι αναρωτιούνταν γιατί ο «Οφθαλμός» είχε τόσο καιρό να διοργανώσει προβολή. Ο Νίκος Καββαδίας δεν ήθελε να χαλάσει το κλίμα αλλά από το βλέμμα του και τα λιγοστά λεγόμενα του άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπήρχε σχεδόν από πουθενά και ιδίως από το Δήμο ανταπόκριση, στήριξη και ενδιαφέρον λόγω προφανώς της οικονομικής κρίσης και αδιεξόδου. Πάντως δεν αποκλείεται σύντομα να καταφέρει να διοργανώσει μία νέα προβολή παρά τα εμπόδια.

Επίσης ήταν πολύ ευχάριστο ότι με την προβολή του «Οφθαλμού» ξαναλειτούργησε και ξαναζωντάνεψε η όμορφη και ιστορική αίθουσα του Ιντεάλ που από κινηματογραφικής πλευράς πέρα από τη φιλοξενία των ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης και του Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών του Παναγιώτη Χιονίδη τον περασμένο Οκτώβριο, φέτος δεν διοργάνωσε κάτι άλλο και ήταν κρίμα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture