Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καλλιτεχνική συνύπαρξη με κοινωνική ευαισθησία

Καλλιτεχνική συνύπαρξη με κοινωνική ευαισθησία
Μαρτάτος Tάκης

Στον Κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων και τις αυξημένες ανάγκες του θα προσφερθούν τα έσοδα των 2 συναυλιών της Ρίτας Αντωνοπούλου με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων

Καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα θα έχουν οι δύο συναυλίες που θα δώσει απόψε Δευτέρα και αύριο Τρίτη 3 Απριλίου στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη και η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου με την οποία και συνεργάζεται για πρώτη φορά.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα στο θέατρο «Απόλλων», ο Αντώνης Σκιαθάς, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού στόχος είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να συγχρωτιστούν και να συνοδοιπορήσουν όλες οι δυνάμεις της πόλης ώστε να φτιαχτεί ένα ταμείο αρωγής, συνδρομής του έργου του Κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων.

Στον Κοινωνικό τομέα εξάλλου θα διατεθούν τα έσοδα των δύο συναυλιών για τη στήριξη των απόρων και με οικονομικό πρόβλημα συμπολιτών μας. Το εισιτήριο για τις συναυλίες κοστίζει 10 ευρώ ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία της Ρίτας Αντωνοπούλου με τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο αλλά και γνωστά, αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοίζου, κ.α. διασκευασμένα για τις δύο συναυλίες της ορχήστρας.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Χάρης Μασσαράς με τη σειρά του ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, τον Πολιτιστικό τομέα και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την πρωτοβουλία τους να σκεφτούν και να συμβάλλουν στην βοήθεια των συμπολιτών μας που υποφέρουν οι οποίοι είναι πολλοί και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί δραματικά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη υπογράμμισε ότι η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θανάσης Τσιπινάκης είναι δύο άξιοι και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες καθώς και ότι προβλέπεται να υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ και τον Πολιτιστικό τομέα στο μέλλον.

Ο Θανάσης Τσιπινάκης δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη συνύπαρξη αυτή και συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ και τον Πολιτιστικό Οργανισμό και ευχήθηκε να συμπλεύσουν κι άλλες φορές μαζί στο μέλλον.

Όσο για την Ρίτα Αντωνοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική ερμηνεύτρια με αρκετά χρόνια καριέρας. «Είναι η 1η φορά που συνεργαζόμαστε, έχουμε δομήσει ένα πρόγραμμα ώστε να φανούν οι εξαιρετικές ικανότητες τόσο της ίδιας όσο και της ορχήστρας. Παρότι οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες εν τούτοις η ορχήστρα μας προχωρά κανονικά το σχεδιασμό της και ευελπιστούμε σύντομα να μπορούμε να ανακοινώσουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Τσιπινάκης.

Πάντως ο κ. Σκιαθάς αποκάλυψε ότι ήδη ετοιμάζεται από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων μία μεγάλη πανελλαδικού χαρακτήρα συναυλία που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι και θα αποτελέσει παραγωγή του ερχόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Μάλιστα η συναυλία αυτή που δεν αποκάλυψαν περισσότερα για το περιεχόμενο της, θα είναι αφιερωμένη και επικεντρωμένη σε μία μεγάλη μουσική προσωπικότητα της χώρας μας, από τις 2-3 σημαντικότερες εν ζωή αυτή τη στιγμή όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου που έχει ξαναεμφανιστεί στην Πάτρα τόσο με τον Θάνο Μικρούτσικο όσο και πιο πρόσφατα με την παράσταση πολιτικού καμπαρέ «Βερολίνο, Παρίσι, Συγγρού» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη που συνεχίζεται αυτό το διάστημα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, τόνισε ότι ήθελε από καιρό να δουλέψει με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων. Επίσης ανέφερε ότι αγαπά πολύ την Πάτρα καθώς έχει συγγενείς εδώ και έρχεται συχνά στην περιοχή από μικρή.

«Έπαθα πλάκα με το χώρο του Δημοτικού θεάτρου, είναι καταπληκτικός, είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ. Είναι γεγονός ότι εν μέσω κρίσης βαλλόμαστε από παντού, ωστόσο πιστεύω ότι η τέχνη πάντα σε δύσκολους καιρούς έχει ανθίσει, οπότε με επιμονή, συσπείρωση δυνάμεων και θέληση θα επιβιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το ερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ο κ. Σκιαθάς ήταν φειδωλός, ωστόσο τόνισε ότι ο προυπολογισμός θα είναι μικρότερος από τον περσινό, ότι προγραμματίζονται εκδηλώσεις και για τους πρώην Δήμους που εντάχθηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων καθώς και ότι στόχος είναι να γίνουν λίγες παραγωγές σημαντικές και με ταυτότητα. Επίσης είπε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις καθώς και ότι θα φιλοξενηθούν και παραστάσεις-δρώμενα που στόχο θα έχουν να διασκεδάσουν τον κόσμο.

Ο κ. Σκιαθάς θύμισε τέλος ότι ο Πολιτιστικός τομέας και πέρυσι το καλοκαίρι είχε συμβάλλει κοινωνικά προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια σε ΑμεΑ και άλλες κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες της περιοχής των Πατρών.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture