Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σοφοκλής Πέππας: Είχε εμφανιστεί ως Κρέων στο Αρχαίο Ωδείο

Σοφοκλής Πέππας: Είχε εμφανιστεί ως Κρέω...
Μαρτάτος Tάκης

Ο Σοφοκλής Πέππας είχε παίξει στο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ με το Εθνικό Θέατρο και τη Λυδία Κονιόρδου Αντιγόνη

Συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Σοφοκλή Πέππα σε ηλικία 63 ετών, η κηδεία του οποίου έγινε χθες στο Νεκροταφείο Ζωγράφου στην Αθήνα. Ο αγαπητός ηθοποιός είχε παίξει και στην Πάτρα και πολλοί τον θυμούνται από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου πριν από ορισμένα χρόνια, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη όπου την Αντιγόνη είχε υποδυθεί η Λυδία Κονιόρδου και του Κρέοντα ο Σοφοκλής Πέππας.

Η συγκεκριμένη παράσταση είχε μετά την Επίδαυρο παρουσιαστεί και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας τον μήνα Αύγουστο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος μιλώντας στο thebest.gr εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Σοφοκλή Πέππα ενώ τόνισε ότι ο εκλιπών ηθοποιός υπήρξε φίλος και συμπαραστάτης του Φεστιβάλ Πάτρας. Η τελευταία ανάμνηση που έχει ο κ. Ανδριόπουλος από τον Σοφοκλή Πέππα ήταν πριν από 2-3 χρόνια όταν ο ηθοποιός είχε έρθει στην πόλη μας συνοδεύοντας το θίασο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και μάλιστα μετά είχαν όλοι μαζί δειπνήσει στον «Κήπο» στην πλατειούλα Αγίου Γεωργίου.

«Ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός και άνθρωπος, από εκείνη τη συνάντηση και συζήτηση μας θυμάμαι ότι έδειχνε καταβεβλημένος λόγω της αρρώστιας που τον ταλαιπωρούσε», ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος.

Στο μεταξύ μία στενή και πολύχρονη καλλιτεχνική σχέση και φιλία είχε με τον Σοφοκλή Πέππα και ο ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Γιάννης Βόγλης. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί επί σκηνής πολλές φορές, κυρίως στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας.

Πολλοί θεατρόφιλοι θυμούνται την όμορφη παράσταση προ δεκαετίας «Μία πιθανή συνάντηση» σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθηνού όπου ο Σοφοκλής Πέππας είχε υποδυθεί τον κλασικό συνθέτη Μπαχ και ο Γιάννης Βόγλης τον Χαίντελ. Επίσης είχαν παίξει και στις παραστάσεις «Ο Φερνάντο Κραπ μου έγραψε ένα γράμμα» και «Η Κυρία από τη θάλασσα» του Ίψεν σε σκηνοθεσία του Μίνωα Βολανάκη με συμπρωταγωνίστρια την Μπέτυ Αρβανίτη.

Βέβαια όλοι θα θυμόμαστε τον Σοφοκλή Πέππα τόσο από την εξαίσια βραχνή φωνή του ως ΜπαρμπαΣτρουμφ στην ελληνική μεταγλώττιση της παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Τα στρουμφάκια» όσο και ως Φραγκισκανό μοναχό στην αγαπημένη σειρά του Mega «Η Αίθουσα του θρόνου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture