Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακράτας ανεβάζει την "Αυλή των θαυμάτων"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακράτας ανεβάζει...

Χαιρετίζει παράλληλα την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Ακράτας, χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, που εορτάζεται φέτος για 50ή φορά. Κάθε χρόνο, στις 27 Μαρτίου, η παγκόσμια θεατρική κοινότητα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Unesco.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΙΘ επιλέγει κάθε φορά μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου από μια χώρα-μέλος του για να γράψει ένα μήνυμα που διαβάζεται στα θέατρα σε όλον τον κόσμο. Τέτοια μηνύματα έχουν απευθύνει μέχρι σήμερα προσωπικότητες της θεατρικής τέχνης όπως οι Ζαν Κοκτώ, Άρθουρ Μίλλερ, Λώρενς Ολίβιε, Ζαν Λουί Μπαρώ, Πήτερ Μπρουκ, Πάμπλο Νερούδα, Ευγένιος Ιονέσκο, Λουκίνο Βισκόντι, Μάρτιν Έσλιν, Αριάν Μνουσκίν, Ρομπέρ Λεπάζ, Αουγκούστο Μποάλ, Τζούντι Ντεντς, ο δικός μας Ιάκωβος Καμπανέλλης κ.ά.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι συνεχίζονται με εντατικό πλέον ρυθμό οι πρόβες του θεατρικού έργου «Η Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη. Το, για πολλούς, καλύτερο έργο του νεοελληνικού θεάτρου, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, που γίνονται περισσότερες με την παρουσία ενός σπουδαίου σκηνοθέτη. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του θεατρικού τμήματος του συλλόγου, εργάζονται εντατικά, σε ρυθμούς επαγγελματιών, φιλοδοξώντας να παρουσιάσουν μια καταπληκτική παράσταση που θα αφήσει εποχή.

Η Αυλή των Θαυμάτων, θα παρουσιαστεί από το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ στην Ακράτα και το Αίγιο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) προγραμματίζονται παραστάσεις σε όλη την Αιγιάλεια, καθώς και σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture