Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όταν η μούντζα στην παρέλαση γίνεται …life style

Όταν η μούντζα στην παρέλαση γίνεται …life style

Tης Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Tα πρώτα κρούσματα, είχαν την ορμή της αυθεντικότητας. Μια τεράστια ανοικτή παλάμη, πρώτα στο Σύνταγμα με κατεύθυνση τη Βουλή και μετά στην παρέλαση με κατεύθυνση την εξέδρα. Μια χαρά εκτόνωση, με σαφή κοινωνικά χαρακτηριστικά και βεβαίως με το παράσημο της ελληνικής…φυλής που είθισται να εκφράζεται τοιουτοτρόπως σε όλες τις ανάλογες περιστάσεις, από το γήπεδο και τις εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι τα καφενεία  και τον δρόμο, όπου οι οδηγοί δίνουν το…καλύτερό τους.

Όλο αυτό το σκηνικό βεβαίως «μπάζει» τουλάχιστον πολιτισμικά, αλλά έχει μέσα του και το original του ελληνικού θυμού, την τσαχπινιά της… τσαντίλας.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν η μούντζα γίνεται μόδα και φοριέται στις παρελάσεις με τον ίδιο τρόπο που φοριούνται  η φούστα και το φουλάρι, ως αξεσουάρ μιας εμφάνισης που πρέπει να συζητηθεί, να φωτογραφηθεί και οπωσδήποτε να προκαλέσει.

Αυτή η επιδημία μούντζας στις παρελάσεις, τείνει να γίνει από τολμηρή κίνηση, κακόγουστο life style, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την  επαναστατικότητα της νέας γενιάς, αλλά και για την ευρηματικότητά της.

Το copy paste μιας κίνησης που έγινε στη Λάρισα και προκάλεσε σάλο, καταντά κουραστικό. Σε λίγο δε, δεν θα συνιστά καν είδηση.

Οι 15άρηδες έχουν τόλμη, έχουν λόγο, έχουν και φαντασία. Ας μην γίνονται φωτοτυπικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις