Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Πάτρας «Κομπάρσοι» παρουσιάζει: ΚΟΡΑΚΕΣ Πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Πάτρας «Κομπάρσοι» ...

Του Ευάγγελου Κουφάκου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου (27 Μαρτίου) η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας παρουσιάζει στις 28, 29 & 30 Μαρτίου το θεατρικό έργο «ΚΟΡΑΚΕΣ πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα» του Ευάγγελου Κουφάκου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ της Πάτρας. Ένα χρόνο μετά την παράσταση μας «Και τη Χιονάτη την έφαγαν η 7» είμαστε σε θέση "να ανοίξουμε τα φτερά μας" με ένα καινούριο έργο.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ δημιουργήθηκε το 2005. Αρχικά αποτελούνταν μόνο από φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας. Σήμερα μετά από 7 χρόνια έχει 40 μέλη από όλες τις σχολές του ΤΕΙ.

Για τα περισσότερα μέλη που προέρχονται από άλλες πόλεις η θεατρική ομάδα είναι κάτι σαν «την οικογένεια τους στη Πάτρα».

Το θέατρο εκτός του ότι έχει την δυνατότητα να σε μεταμορφώνει, έχει και την δυνατότητα να  δημιουργεί δεσμούς. Μέσα από  αυτή την ομάδα μπορούν τα  μέλη να εκφραστούν όχι μόνο  με την ενσάρκωση ενός ρόλου αλλά και μέσω άλλων μορφών  δημιουργίας όπως η γραφή, η δημιουργία σκηνικών και  κουστουμιών, ο φωτισμός, η ηχοληψία, η ζωγραφική και άλλα, που συνήθως τα ανακαλύπτουμε σιγά, σιγά. Το κυριότερο όλων όμως είναι η φωνή που μας δίνει, μας επιτρέπει να μιλήσουμε, να πούμε πράγματα που μας καίνε και δεν έχουμε την ευκαιρία να μας ακούσουν.

Η  θεατρική ομάδα του ΤΕΙ διοργανώνει  μια φορά την εβδομάδα ανοιχτό,  θεατρικό παιχνίδι στο αμφιθέατρο  του ΤΕΙ και δέχεται τους  πάντες. Αρκεί να αφήσουν το «μεγάλο» εαυτό τους κάτω απ’ τη σκηνή, δίπλα στα παπούτσια! Καθώς και τις "Νύχτες μικρών κομπάρσων" βραδιές με μικρά θεατρικά έργα, φτιαγμένα εξολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες, στα σκαριά βρίσκεται και μια δεύτερη παράσταση για φέτος, την οποία θα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε στην αρχή του καλοκαιριού, γιατί δημιουργώντας σπουδάζεις και όχι απλά συχνάζεις…

Τώρα είμαστε σε  θέση να παρουσιάσουμε ένα  μέρος από την καθημερινότητά  μας. Διάφοροι αυτοσχεδιασμοί αλλά και θεατρικές ασκήσεις  κατέληξαν στη δημιουργία του έργου «ΚΟΡΑΚΕΣ πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα».  Ένας μύθος για πέντε γυναίκες που ταξίδεψαν πάνω στα σύννεφα και ξεκίνησαν μια μάχη που ακόμα συνεχίζεται, μια μάχη τόσο αισιόδοξη όσο και απαισιόδοξη… Η δική μας ευκαιρία να μιλήσουμε για το σήμερα, για το τώρα.

 

Και για το έργο

Θα μπορούσε ίσως να είναι σύνθημα σε ένα τοίχο στα Εξάρχεια ή το όνειρο ενός παιδιού… ένας τρόπος να ξυπνήσεις ή να κοιμηθείς, μια καθιστή διαμαρτυρία ή καλύτερα μια «πετούμενη» διαμαρτυρία! Οι Κόρακες πετούν για χρόνια από πάνω μας, ποτίζοντάς μας με απαισιοδοξία. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πούμε ένα μεγαλόπρεπο «ναι» κάνοντάς τους να καμαρώνουν ή… ; Ίσως θα μπορούσαμε μέσα απ’ τον μύθο να δούμε την αλήθεια… να δούμε ποιοι είναι οι κόρακες… και πως πετάνε από πάνω μας!

Περίληψη

Μοίρα, γνώση, ελευθερία, φόβος, ομορφιά… τα νιώθεις ή τα λες; Κι αν τα νιώθεις πως τα λες; Πέντε γυναίκες, από πέντε διαφορετικά μέρη του κόσμου, γεννημένες σε διαφορετικές του χρόνου εποχές, αφημένες στα σύννεφα παλεύουν να μάθουν στους κόρακες να ζουν ελεύθεροι, ακολουθώντας τη μοίρα τους, έχοντας την απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει κάτω απ τα πανέμορφα, μαύρα φτερά τους και έμπνευση τους ίδιους… τους φόβους τους…  
Τα μαύρα πετούμενα όμως κρύβουν μεγάλο μυστικό… τους ανθρώπους με απαισιοδοξία ποτίζουν απ’ τα χρόνια τα παλιά… κι οι άνθρωποι μικραίνουν, μαυρίζουν. Αλλά ξέρεις…; Όταν ο άνθρωπος βγάλει φτερά, τότε μαθαίνει πώς να γεννάει ένα «κόρακα με κόκκινη καρδιά».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κουφάκος Ευάγγελος , Μάνη Ευφροσύνη

Συντονισμός Παράστασης: Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη

Σκηνικά-Κουστούμια: Τσαγγούρη Δήμητρα

Ρύθμιση ήχου: Λεφέβρ Μαρίνα και Πετράκης Βαγγέλης, Γάλλος Αλέξανδρος

Φωτισμός: Λεφέβρ Μαρίνα και Τώνη Αμπουζέιντ

Επιμέλεια Αφίσας: Καραφουλίδης Ανέστης, Κουφάκος Ευάγγελος

Παίζουν

Μουστάκα Μαρίνα, Κουφάκος Ευάγγελος, Κοτσίφη Αντωνία, Τζώρτζου Ελένη, Παπαγιάννη Ιλεάνα, Κρομύδα Στεφανία, Μάνη Ευφροσύνη, Ζαχαροπούλου Μάρα, Ράος Γιάννης, Μυλωνά Ελένη, Γιαννούλη Χρύσα, Καουρή Μαρία, Μανωλόπουλος Δημήτρης, Καραφουλίδης Ανέστης, Κατσίκης Θοδωρής , Παγκράτη Μαρία, Καρασάββα Ηλιάννα, Μάργαρης Θοδωρής, Γιαννούλου Βασιλική, Καραογλάνη Ελένη, Βασιλάκη Μαργαρίτα , Μαρκάτη Αλεξάνδρα, Αχτίδα Γεωργία, Μυρσιάδη Μαρία, Παπαδάτου Αγγελίνα,  Δημάκου Αγγελική, Τζιώνας Γιάννης, Αλεξόπουλος Αλέξης,  Σπένδου Μαρία, Λίλα Άντζελα, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Χρυσόπουλος Τάσος, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Δημοπούλου Ζωή

Προηγούμενες παραστάσεις της ομάδας

1)  Θ2  (Θηλυκοί Θύτες) του Λάμπρου Αραπάκου (2005)

Τελικά ανήκει ο ρόλος του θύτη πάντα στο δολοφόνο;

παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ

2) «ΕΑΥΤΟΥ ΕΚΤΟΣ» του Λάμπρου Αραπάκου (2006)

5 στάδια του  πένθους

τι θα άλλαζες από τον εαυτό σου;

παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΠΑΤΡΑ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας  με φωτογραφίες  από την παράσταση

3) «ΜΗ ΓΕΛΑΣ» του Λάμπρου Αραπάκου. (2007)

4) νέοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι και ένας κλόουν μπλέκεται στα πόδια τους... πόσες φόρες ένιωσες εγκλωβισμένος  σήμερα;

παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες  από την παράσταση

4) «Να σου πω ένα παραμύθι;» (2008)

Συρραφή των παραμυθιών: «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Oscar Wilde, «Ο αφοσιωμένος φίλος» του Oscar Wilde, «Ο ψαράς και η ψυχή του» του Oscar Wilde, «Το δέντρο που έδινε» του Shel Silverstein και «Ο μικρός πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupery

5) «Γιατρός με το Ζόρι» του Μολιέρου (2008-2009)

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες  από την παράσταση

6) «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο (2010)

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ

7) «Τουλούζ Λωτρέκ: Η φαντασία της αμαρτίας» του Χριστοφή Χριστόφορου

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ

8) «Και τη Χιονάτη την έφαγαν η 7» του Ευάγγελου Κουφάκου (2011)

Ένα μαύρο  παραμύθι βασισμένο στην ¨κλασική¨  Χιονάτη μέσα απ το σωματικό θέατρο

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επικοινωνία:

Βαγγέλης 6981084058

Φρόσω 6984849382

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture