Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Σωστά μέτρησε το γκολ του Ζαβλανίου

Σωστά μέτρησε το γκολ του Ζαβλανίου

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ

Σωστά ο διαιτητής Γιώργος Παπαδόπουλος κατακύρωσε το γκολ του Ζαβλανίου (το οποίο έκρινε το τελικό αποτέλεσμα) στο ματς με τον Φωστήρα σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας.
Το άρθρο 5 που αφορά τα καθήκοντα του διαιτητή προβλέπει την περίπτωση δεύτερης μπάλας ή κάποιου άλλου αντικειμένου ή ζώου που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κανονισμό ο διαιτητής οφείλει να διακόψει το ματς ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η δεύτερη μπάλα (ή ακόμα και τρίτη μπάλα) εμποδίζει την εξέλιξη και την ροή του αγώνα.

Σε διαφορετική περίπτωση (αν αυτή δεν εμποδίζει) ο διαιτητής οφείλει να απομακρυνθεί η δεύτερη μπάλα (ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο ή ζώο) με την πρώτη ΔΥΝΑΤΗ ευκαιρία.

Συνεπώς, ο κ. Παπαδόπουλος, από την στιγμή που έκρινε ότι η δεύτερη μπάλα δεν εμπόδιζε την ροή του παιχνιδιού, εφάρμοσε τον κανονισμό και σωστά κατακύρωσε το γκολ.

Αναλυτικά (στην αγγλική γλώσσα) ο κανονισμός της FIFA έχει ως εξής:
LAW 5 – Power and duties of the Referee
• If an extra ball, other object or animal enters the field of play during the match, the referee must stop the match only if it interferes with play.
• If an extra ball, other object or animal enters the field of play during the match without interfering with play, the referee must have it removed at the earliest possible opportunity.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters