Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Αρχίζουν οι παραστάσεις της "Τυχαίας Συνάντησης" - Δείτε φωτό

Πάτρα: Αρχίζουν οι παραστάσεις της "...

Την Παρασκευή στο Θέατρο Αγορά

Ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία στο Θέατρο Αγορά για την παράσταση «Τυχαία Συνάντηση» που βασίζεται στα μονόπρακτα «ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» του Λουίτζι Πιραντέλο και «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» του Έντουαρντ Άλμπι, δύο κλασσικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Η σύνδεση τους αφορά μία στιγμή και ένα σημείο που μπορεί να είναι φαινομενικά τυχαίο, που τα πάντα δείχνουν απλά και καθημερινά, όμορφα έως αδιάφορα αλλά στο βάθος οι λεπτομέρειες αποκαλύπτουν με ειρωνικό χιούμορ και αδιάκοπη δραματική αγωνία τις πιο σκοτεινές πτυχές της ύπαρξης μας.

Η πρώτη ιστορία αφορά ένα φιλήσυχο οικογενειάρχη που βρίσκεται στην πόλη για να αγοράσει διάφορα δώρα, αλλά χάνει το τελευταίο τρένο κ αναγκάζεται να περιμένει το επόμενο το πρωί. Εκεί τον πλησιάζει ένας μυστηριώδης άνθρωπος που αρχίζει να του μιλά για ασήμαντες καθημερινές λεπτομέρειες, δείχνοντας να φλυαρεί…

Στην δεύτερη ιστορία ο Jerry κάνοντας βόλτα στο ζωολογικό κήπο, επιζητεί  ουσιαστική συνομιλία με κάποιον. Βρίσκει μπροστά του τον Peter που διαβάζει αμέριμνος το βιβλίο του σ’ ένα παγκάκι. Εισβάλει στην ειρηνική κατάσταση του Peter ανακρίνοντας τον και αναγκάζοντάς τον να ακούσει ιστορίες από τη ζωή του, καθώς και το λόγο που βρίσκεται πίσω από την επίσκεψή του στο ζωολογικό κήπο…

Τον φιλήσυχο άνθρωπο και τον Jerry ενσαρκώνει ο Μιχάλης Σμυρλής ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία, ενώ τον άνθρωπο με το λουλούδι στο στόμα και τον Peter ενσαρκώνει ο Σπύρος Κανελλάκης. Την μετάφραση των κειμένων επιμελήθηκε η Μελίνα Κουτσοχέρα , σκηνογραφία η Μαρία Αλανιάδη, ενδυματολογία η Θεοδώρα Τσούλου, μουσική ο Διονύσης Μπονέλης και φωτισμούς ο Στράτος Λυμπερτός.

Στην οργάνωση της παραγωγής οι Κώστας Μαλαμής, Γιάννης Κοψίνης, ο Θάνος Μπαλαφούτης και η Έρση Χαλιανδρού. Η παράσταση είναι συμπαραγωγή της Εταιρίας Καλλιτεχνικών Παραγωγών «ARTCode» και της Εταιρίας Θεάτρου και Τέχνης «Θέατρο Αγορά».

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 21:30 ενώ οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 8 Απριλίου.

INFO

Θέατρο Αγορά, Καραϊσκάκη 149, 2610-225584, Πάτρα.
Τιμή εισιτηρίου 10 €, μειωμένο 8 € (ομαδικό ανά 6 άτομα)
Παραστάσεις: καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης, ώρα 21:30
Τηλ. Επικοινωνίας – Κρατήσεων:  6948 094446, 6942012292

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αλανιάδη, e-mail: [email protected],  mob.:6942012292

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture