Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: 900.000 ευρώ σε ιδιώτες για εξετάσεις, μετά το κλείσιμο του Μικροβιολογικού στο ΙΚΑ

Πάτρα: 900.000 ευρώ σε ιδιώτες για εξετά...

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ

Πανάκριβα πληρώνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το κλείσιμο του Μικροβιολογικού Κέντρου της Πάτρας, που έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι πλέον οδηγούνται στα ιδιωτικά εργαστήρια. Η ζημιά για τον Οργανισμό αγγίζει ακόμη και το ποσό των 900.000 ευρώ για ένα εξάμηνο.

Αυτή την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Δυτικής Ελλάδος, Λεωνίδας Βιτωράτος και ο πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων Γιώργος Κυριακόπουλος, παρουσιάζοντας κατά τη χθεσινή συνέντευξη στοιχεία - σοκ για την «ψαλίδα» στο κόστος λειτουργίας των εξετάσεων των ασφαλισμένων, στο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο της Πάτρας προς όφελος των ιδιωτικών εργαστηρίων!

Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε, όλη η υποδομή στα εργαστήρια του ΙΚΑ παραμένει εκτός λειτουργίας και τόνισε: «Έχουμε στο ψυγείο αντιδραστήρια που δεν διαλύονται διότι δεν έχουμε αναλώσιμα υλικά για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αιμοληψίες, τα οποία θα λήξουν και η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Από την πλευρά του ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε πως η ανασφάλιστη εργασία σε επιχειρήσεις της Πάτρας, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν μετά από ελέγχους κλιμακίων του ΙΚΑ ανήλθε σε ποσοστό 45% στις αρχές Μαρτίου ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στο 40% περίπου.

Μάλιστα έκανε λόγο για... όργιο εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καταγγέλλοντας ότι πολλοί επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να ασφαλίσουν το προσωπικό τους όταν πληροφορήθηκαν για την έλευση του κλιμακίου από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being