Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης live streaming

Πάτρα: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλ...

Στο Πανεπιστήμιο με ελεύθερη είσοδο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται μέσω ζωντανής αναμετάδοσης και στην Πάτρα με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση του. Ταινίες, παρουσιάσεις σκηνοθετών και συζητήσεις θα μεταδοθούν σε 4 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο (Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Πάτρα, Λευκωσία) μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς το διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μεταδίδεται πλέον ταυτόχρονα σε άλλα γεωγραφικά σημεία χάρη στις νέες τεχνολογίες, γεγονός που θα συμβάλει ενεργά στην ευρεία προβολή και διάδοση του ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικού είδους, την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των θεατών για τις ταινίες τεκμηρίωσης και τις θεματικές τους, φέρνοντας στο επίκεντρο το πραγματικό ενδιαφέρον του είδους του ντοκιμαντέρ: τον άνθρωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστεί ως η 3η σημαντικότερη διοργάνωση στο είδος της στην Ευρώπη, με αθρόα συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών του είδους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ευρεία κάλυψη στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ενώ η ανταπόκριση του κοινού στο 13o Φεστιβάλ, με 208 ταινίες τεκμηρίωσης από 51 διαφορετικές χώρες, 510 προβολές και μια σειρά σημαντικών παράλληλων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων- ξεπέρασε στο σύνολο τον αριθμό των 50.000 θεατών.

H μετάδοσης φιλοξενείται και φέτος στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ομάδα Τεχνολογίας Ήχου και Ακουστικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι προβολές θα φιλοξενηθούν στο μικρό αμφιθέατρο του ΣΠΚ, καθημερινά από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.

Το πρόγραμμα της αναμετάδοσης του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρε.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture