Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Νέα "ναυμαχία" Δήμου-ΟΛΠΑ με αφορμή ένα θέμα του Κρυμμένου Θησαυρού

Πάτρα: Νέα "ναυμαχία" Δήμου-ΟΛ...

Ο Δήμαρχος χαρίζει τους βαθμούς, μετά την παρεξήγηση, σε όλα τα πληρώματα

Νέα παρεξήγηση δημιουργήθηκε μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε ένα θέμα του Κρυμμένου Θησαυρού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου τα πράγματα έχουν ως εξής: "Ο Δήμος Πατρέων πληροφορήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Κρυμμένου Θησαυρού ότι προέκυψε πρόβλημα σε ό,τι αφορά το ένα εκ των δύο θεμάτων του Δημάρχου. Tο θέμα του Δημάρχου είχε ως εξής:

Α) Πριν λίγες μέρες, στις 17-1-2012, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης των κιγκλιδωμάτων του παλιού λιμανιού της Πάτρας από τα συνεργεία του Δήμου, ενέργεια που επιτάχυνε την διαδικασία παραχώρησης τμήματος του παραλιακού μετώπου της στους δημότες της.

Ποια ημερομηνία, από ποιον και για ποιο λόγο πάρθηκε για πρώτη φορά απόφαση που σχετίζεται με την κατασκευή κιγκλιδωμάτων στο λιμάνι;

Τεκμηριώστε την απάντησή σας με φωτοαντίγραφο αυτής της απόφασης.

Βαθμοί 10

Απάντηση: Πρόκειται για την υπ΄αριθμ. 5 απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής που ελήφθη στις 16/1/1924 για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Ο κ. Δημαράς  επέλεξε αυτό το θέμα καθώς το λιμάνι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της ιστορίας της και η γνώση του παρελθόντος αποτελεί πυξίδα για το μέλλον, ενώ η πρόσφατη παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον Δήμο καθιστά το θέμα επίκαιρο και ενδιαφέρον και για τον Κρυμμένο Θησαυρό.

Ο Δήμος πληροφορήθηκε από την Επιτροπή, ότι ο ΟΛΠΑ, στο αρχειακό υλικό του οποίου βρισκόταν η απάντηση, έδωσε αντίγραφο της απάντησης  μόνο σε ένα πλήρωμα και αρνήθηκε στα υπόλοιπα πληρώματα, που απευθύνθηκαν στα γραφεία του, να έχουν πρόσβαση στο αρχείο και να παραλάβουν αντίγραφο.

Μετά από αυτή την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη η οποία προκαλεί εύλογο προβληματισμό καθώς πρόκειται για εξαίρεση στον κανόνα που ισχύει από τα πρώτα χρόνια του Κρυμμένου Θησαυρού και θέλει τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία τους σεβόμενοι το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς προκειμένου να μην αδικήσει κανένα και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των «κυνηγών» που έφτασαν στην πηγή του θέματος αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν την απάντηση και αντίγραφό της για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με τις ικανότητες ή την προσπάθεια που κατέβαλαν, αποφάσισε να πάρουν όλα τα πληρώματα τους βαθμούς από το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture