Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έπεσε η αυλαία για το 47ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού- Δείτε φωτο

Πάτρα: Έπεσε η αυλαία για το 47ο Παιχνίδ...

Τον θησαυρό βρήκε το πλήρωμα 61

Με πανηγυρικό τρόπο έπεσε το βράδυ της Κυριακής η αυλαία του 47ου Παιχνιδιού του  Κρυμμένου Θησαυρού, που πρόσφερε πλήθος εκπλήξεων και δυνατών  συγκινήσεων στα πληρώματα και έδωσε ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα στην Πάτρα. Τον Κρυμμένο Θησαυρό βρήκε το πλήρωμα 61 της  Χαράς Αντιόχου με τίτλο «Εξηνταένας  Σοκολατοκυνηγοί» μετά από ξέφρενο  ψάξιμο που είχε διάρκεια 45 λεπτών.

Τον Κρυμμένο Θησαυρό, που ήταν μια «καρναβαλική» μετοχή κορνιζαρισμένη, βρήκαν οι νικητές στον «Πύργο των Ληστών» στην Achaia Clauss.

Όλα άρχισαν  την Κυριακή στις 2μμ στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, όπου είχε δοθεί  το ραντεβού των πληρωμάτων για να «παραλάβουν συστημένο» σύμφωνα  με την οδηγία που είχε μεταδοθεί ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ Πάτρας.

To «συστημένο» γράμμα που έλαβαν είχε ως εξής:

«Φεβρουάριος 2012

Ένα κρύο πρωινό  του Φλεβάρη, ξεκίνησα με το γιο μου για το  σχολείο. Εγώ είχα ήδη  αργήσει στη δουλειά  και έληγε και η προθεσμία  να πάρω τις προσκλήσεις για το χορό του Δημάρχου. Παρακάλεσα το γιό μου να περάσει πριν πάει στο σχολείο, αλλά βλέπετε ο λόρδος δεν μου έκανε το χατίρι. Ευτυχώς στην γωνία βρήκα τον κύριο Κώστα τον Μακρύ (συνάδελφο του πατέρα μου στα υφάσματα). Πιάσαμε τη κουβέντα και όταν του είπα ότι βιάζομαι για να πάρω τις προσκλήσεις, μου είπε :Θα πάρω εγώ και τις δικές σου και έλα από το σπίτι μου να τις πάρεις.

Ευτυχώς έτσι έφτασα στην ώρα μου στη δουλειά. Έφτιαξα έναν καφέ και άρχισα να δουλεύω όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν από  τον διευθυντή της τράπεζάς μου, τον κύριο Κωνσταντινόπουλο. Μου ζήτησε να περάσω από το γραφείο του το μεσημέρι για να υπογράψω τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετοχές.  Τελειώνοντας τη δουλειά μου πέρασα από το γραφείο του και άρχισα να υπογράφω βιαστικά με σκοπό να ξεμπερδεύω γρήγορα και να γυρίσω σπίτι μου. Για κακή μου τύχη, λίγο πριν τελειώσω, χτύπησε το τηλέφωνό του και άρχισε να μιλάει ασταμάτητα. Με τρέλανε στο στρατηγέ μου και στρατηγέ μου. Με τη βοήθεια της Παναγίας, τελείωσε το τηλεφώνημα , μου έδωσε τα χαρτιά και μου είπε να τα πάω σε άλλο γραφείο. Όταν έφτασα εκεί τα κατέθεσα και πήρα αριθμό  πρωτοκόλλου ΔΕ 18. Λίγο παραπάνω καθυστέρηση αλλά τελικά είχα ξεμπερδέψει.

Ξεθεωμένη γύρισα σπίτι. Η κατάσταση εκτός  ελέγχου. Μόλις είχε γυρίσει ο  γιός μου. Πεταμένα βιβλία ,παπούτσια, ρούχα και στο κρεβάτι του απλωμένες όλες οι αποκριάτικες στολές. Με έπιασε τρέλα και έπρεπε και να τους μαγειρέψω. Σαν από μηχανής θεός με έσωσε η συμπόνια του άνδρα μου. Μου έφερε μια απορροφητική πετσέτα και μου είπε ¨πήγαινε να χαλαρώσεις και όσο για το φαγητό θα φροντίσω εγώ¨. Πήρα την πετσέτα κι έφυγα αμέσως. Όσο για το φαγητό του είπα ότι ούτε μπουκιά δεν μπορώ να φάω.

Έφυγα ελπίζοντας να γυρίσω ξεκούραστη για  τις υπόλοιπες δουλειές. Τι χαρά όταν επέστρεψα και τα βρήκα όλα σε τάξη! Δεν έπρεπε να κάνω τίποτα και άρχισα πάλι να βρίσκω την ηρεμία μου, όταν το τηλεφώνημα της φίλης μου της Δήμητρας με αναστάτωσε και πάλι. Έκλαιγε ενώ εγώ προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Προφανώς είχε πάλι  τσακωθεί με τον άντρα της, ο οποίος ήταν γνωστό ότι την απατούσε χρόνια. Με όλα αυτά που είχε περάσει, ήταν πολύ  ζαρωμένη για την ηλικία της. Μέσα στα κλάματά της κατάλαβα ότι μου έδωσε ραντεβού για καφέ στον δρόμο με τις Νεραντζιές. Την βρήκα σε κακό χάλι και την άκουσα για πολλοστή φορά να μου λέει  ότι ο άντρας της προστατεύει ξανθές και μελαχρινές. Τι το ήθελα και πήγα! Κουράστηκα απότομα.. Ευτυχώς πέρασαν τυχαία κάποια παιδιά φίλων που έπαιζαν κρυμμένο θησαυρό, μου ζήτησαν τη βοήθειά μου και βρήκα την ευκαιρία να το σκάσω.

Γύρισα  σπίτι και βρήκα το γιό μου  με ένα τηλέφωνο να ψάχνει για τα θέματα του κρυμμένου θησαυρού. Αμάν πια με τον κανακάρη μου και με αυτό το καρναβάλι. Δεν έχει καταλάβει ότι φέτος δίνει πανελλήνιες! Μου αρέσει που σκεφτόταν για την σχολή υδραυλικού στα  ΤΕΙ. Μάλλον βοηθό υδραυλικού τον βλέπω να φτιάχνει καμιά  βρύση.

Έτσι  φαρδιά πλατιά, έπεσα στον  καναπέ και με πήρε ο ύπνος. Και τι ονειρεύτηκα  βρε παιδιά? Ότι βρήκα τον κρυμμένο θησαυρό.....και από την χαρά μου  ξύπνησα. Ευτυχώς,  γιατί ήταν η  ώρα να ετοιμαστώ για το χορό».

Σε κάθε μία από τις πέντε παραγράφους  του κειμένου υπήρχαν λέξεις-φράσεις  κλειδιά που οδηγούσαν διαδοχικά  σε πέντε διαφορετικά κοντρόλ.

Έτσι  από την πρώτη παράγραφο οι κυνηγοί έπρεπε να ξεχωρίσουν τις  λέξεις-φράσεις: στη γωνία, Κώστα  το Μακρύ, στα υφάσματα, έλα από το σπίτι μου να τις πάρεις. Αυτές οδηγούσαν στη γωνία των οδών Βύρωνος(Λόρδου Βύρωνα) και Ασημάκη Φωτήλα, όπου υπάρχει η οικία Μακρυκώστα, ο οποίος ήταν υφασματέμπορος.

Από τη δεύτερη παράγραφο έπρεπε να ξεχωρίσουν τις λέξεις και φράσεις-κλειδιά: Κωνσταντινόπουλο, στρατηγέ μου και στρατηγέ μου, ΔΕ 18 για να οδηγηθούν στο επόμενο κοντρόλ που ήταν στην Αρόη στην οδό στρατηγού Κωνσταντινόπουλου, πάροδος ΔΕ 18.

Από την  τρίτη παράγραφο έπρεπε να ξεχωρίσουν τις λέξεις-φράσεις κλειδιά απορροφητική πετσέτα, πήγαινε να χαλαρώσεις, ούτε μπουκιά δεν μπορώ να φάω για να οδηγηθούν στο επόμενο κοντρόλ που ήταν στο Χαμάμ στην οδό Μπουκαούρη.

Από την  τέταρτη παράγραφο οι λέξεις και  φράσεις-κλειδιά ήταν ζαρωμένη, στον δρόμο με τις Νεραντζιές, προστατεύει ξανθές και μελαχρινές που παρέπεμπαν στις σταφίδες και κατ΄ επέκταση στον ΑΣΟ που βρίσκεται στη Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, που ήταν το επόμενο κοντρόλ.

Από την  πέμπτη παράγραφο οι λέξεις και φράσεις-κλειδιά  ήταν κανακάρη, στα  ΤΕΙ, βρύση και επόμενο κοντρόλ ο κόμβος του Κούκου κοντά στα ΤΕΙ, που υπάρχουν μια πλάκα με την επιγραφή Δημήτριου Θ. Κανακάρη και μια βρύση.

Σε κάθε κοντρόλ οι κυνηγοί έπαιρναν κάποια κομμάτια με γράμματα-αποσπάσματα λέξεων, που αν τα συναρμολογούσαν σωστά  έβρισκαν-σχημάτιζαν τις λέξεις: Θεοδωρείον, Πύργος Ληστών, Κρασί, που μαρτυρούσαν τον τελικό προορισμό όπου ήταν κρυμμένος ο Κρυμμένος Θησαυρός, δηλαδή στον Πύργο των Ληστών στην Achaia Clauss.

Εξάλλου η παράδοση της σακούλας έγινε  με έναν πρωτότυπο τρόπο, όπου οι κυνηγοί έδωσαν τη σακούλα με τις απαντήσεις και τα φέρτε ταξιδεύοντας  στο καρναβαλικά διακοσμημένο βαγόνι  που την Κυριακή στις 6.30μμ από τον Κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας αναχώρησε με προορισμό τον Άι Βασίλη και επέστρεψε στην Πάτρα. Παραδόθηκαν 55 σακούλες(συνεργασίες) από 69 πληρώματα.

Η βραδιά έκλεισε με το πάρτυ του 47ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που πραγματοποιήθηκε με πολύ κέφι στο καφέ «Σταθμός» μετά την επιστροφή του τρένου.

Το 47ο  Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού πέρασε στην ιστορία αποπνέοντας τη γοητεία του Πατρινού Καρναβαλιού και την έντονη διάθεση για αναζήτηση και περιπέτεια. Σε όλη του την εξέλιξη το παιχνίδι επιφύλαξε συναρπαστικές εμπειρίες και ποικίλα συναισθήματα τους συμμετέχοντες αλλά και στους υπόλοιπους Πατρινούς που ένιωσαν τη δυναμική φετινή του πορεία.

Η τελική πράξη του θα γραφεί με την ανακοίνωση της τελικής βαθμολογίας και  τις απαντήσεις των θεμάτων του  Δημάρχου, του Προέδρου της Κοινωφελούς  Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι  Πάτρας, των χορηγών και της  Ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού, που μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ Πάτρας, αλλά και την απονομή των βραβείων την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 19.30 στην Ακτή Δυμαίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture