Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Oι μικροί καρναβαλιστές εν δράσει - Δείτε κι άλλες φωτό από την παρέλαση της Κυριακής

Πάτρα: Oι μικροί καρναβαλιστές εν δράσει...

Η μεγάλη ώρα των μικρών..

Με παραμύθια δεν χορταίνουνε. Αλλά και το Καρναβάλι δεν χορταίνουνε. Η προτελευταία Κυριακή του Πατρινού Καρναβαλιού αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το κέφι, τον παλμό, την ευρηματικότητα, τη φαντασία και την έμπνευση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, που απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η πόλη και το Καρναβάλι της τους ανήκει.

Η χαρά της ζωής σε όλη της την έκταση. Παιδιά και μεγάλοι το έριξαν έξω από την κρίση και ψήφισαν δαγκωτό «Πατρινό Καρναβάλι»!

Η παρέλαση των Παιδιών ήταν το πιο δυνατό χαρτί που απογείωσε το κέφι και κορύφωσε το τριήμερο των μικρών καρναβαλιστών που είχε ήδη δείξει τους οιωνούς τους από την Παρασκευή στην έναρξη της Καρναβαλούπολης στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Με σύμμαχο το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας 8000 παιδιά με τους συνοδούς τους ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης ακολουθώντας τους δρόμους Γούναρη, Κορίνθου, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου από το κάτω μέρος, Κορίνθου με κατάληξη στη συμβολή με την Αγίου Νικολάου, παραδίδοντας μαθήματα καρναβαλικής παιδείας και ξεσηκώνοντας σε ένα ξέφρενο πάρτυ το πλήθος του κόσμου που προσήλθε και παρακολούθησε την παρέλαση. Παντού μια ατμόσφαιρα γιορτής, η πιο αφοπλιστική απάντηση στην κατήφεια των καιρών. Παντού χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας που διέλυαν τα σύννεφα της αβεβαιότητας και του φόβου των ημερών. Το Καρναβάλι των Παιδιών με την αυθεντικότητα, την αθωότητα, τη ζωντάνια του, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, έγινε η καλύτερη ασπίδα προστασίας της ζωής και μετέδωσε τον παλμό, τη δημιουργικότητα, τα μηνύματα και το εκτυφλωτικό φως του σε όλη την πόλη.

Στην κορυφή της παρέλασης ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, οι ξυλοπόδαροι X-Saltibagos, η Μπαντίνα και ευθύς ο χείμαρρος των ομάδων συμμετοχής που εντυπωσίασαν με τις ανεπανάληπτες, αισθητά αναβαθμισμένες μεταμφιέσεις και τις εντυπωσιακές στολές τους και με την αστείρευτη χορευτική καρναβαλική διάθεσή τους. Ανάμεσα στους τα θαυμάσια άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών, σμιλεμένα με την αγάπη και τη φαντασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων(«Κάστρο», «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», Δέντρα, «Γουρουνάκια και Λύκος και Δέντρο», «Πήτερ Παν», «Κούνελος», «Μουσικό Άρμα», αλλά και τα ευρηματικά άρματα και κατασκευές των ομάδων συμμετοχής που για μια ακόμη φορά φανέρωσαν το μεράκι και το ιδανικό καρναβαλικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες.

Στην παρέλαση που είχε εξαιρετική δομή και ροή, χωρίς χάσματα και επικαλύψεις και που είχε διάρκεια 1 ώρας, είχαν δυναμική παρουσία δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεξάρτητες συμμετοχές, ενώ άκρως συγκινητική ήταν η εμφάνιση των ομάδων με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που έδωσαν αποστομωτικά μηνύματα υπέρ της χαράς και της ανάγκης για ζωή.

Η Παρέλαση των Παιδιών σφραγίστηκε από το χιουμοριστικό και συχνά σατιρικό πνεύμα, που υπαγορεύτηκε από την επικαιρότητα, τα παραμύθια, το θέμα της φετινής διοργάνωσης, τον κόσμο του ζωικού βασιλείου, τη διατροφή ιδωμένη με μια ασυναγώνιστη καρναβαλική ματιά και άλλες εμπνευσμένες αφορμές.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών μεταμόρφωσε την πόλη σε έναν απέραντο παιδότοπο στον οποίο ο χορός, η μουσική, τα χρώματα και οι εξαιρετικές ιδέες έδωσαν πνοή σε ένα υπαίθριο πανηγύρι που κράτησε το τεράστιο πλήθος συμμετεχόντων και θεατών για πολλές ώρες στο κέντρο της πόλης. Σε αυτό καθοριστική ήταν και η για πρώτη φορά διοργάνωση της Καρναβαλούπολης τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και Κυριακή μετά την παρέλαση, που παρέτεινε την ατμόσφαιρα γιορτής και την παραμονή του κόσμου στην πόλη.

Το Καρναβάλι των Παιδιών, που οι ρίζες του είναι πολύ βαθιές και στέρεες όπως φάνηκε για άλλη μια φορά, φέτος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το κυριότερο έγινε το πιο ισχυρό μέσο στη διεκδίκηση των παιδιών για ένα καλύτερο αύριο. Το Καρναβάλι των Παιδιών, το Καρναβάλι το δικό μας, όλων των πολιτών, μικρών και μεγάλων, παραδίδει με ιδανικό τρόπο τη σκυτάλη στα πολλά και συναρπαστικά που έπονται στην τελευταία εβδομάδα της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture