Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

47ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού: Με αισθήσεις, χρωστήρες και ραβδάκια

47ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού: Με ...

Στη διασκεδαστική εμπειρία των παιχνιδιών συμμετείχαν 71 πληρώματα

Γέμισε χρώματα, κέφι και καρναβαλική διάθεση το μεσημέρι του Σαββάτου η πλατεία Γεωργίου όπου εξελίχτηκαν παράλληλα δυο φάσεις του 47ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, το «Παιχνίδι των Αισθήσεων» και «Χρωστήρες και Ραβδάκια».

Στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στο «Παιχνίδι των Αισθήσεων» τέσσερα άτομα από κάθε πλήρωμα με καρναβαλική αμφίεση «δοκίμαζαν» τις αισθήσεις τους για να αναγνωρίσουν και να καταγράψουν ότι έχει συγκρατήσει η μνήμη τους. Οι δοκιμασίες αφορούσαν στη γεύση (δοκιμάζοντας έπρεπε να αναγνωρίσουν τα 20 υλικά από τα οποία ήταν φτιαγμένες οι 10 πίτσες που είχε φτιάξει ειδικά για το παιχνίδι αφιλοκερδώς η Porto Rico Pizza), στην όσφρηση (με κλειστά μάτια έπρεπε να βρουν 10 αντικείμενα από τη μυρωδιά τους), στην αφή (χωρίς να βλέπουν έπρεπε να ψηλαφίσουν και να βρουν ποια είναι τα 10 αντικείμενα που βρίσκονταν σε ισάριθμα κουτιά) και στην όραση(έβλεπαν σε κουτί 20 αντικείμενα και μετά έπρεπε να τα θυμηθούν και να τα απαριθμήσουν).

Τα αντικείμενα ή συστατικά που καλούνταν να βρουν ανά αίσθηση ήταν:

Γεύση: ζύμη-ζυμάρι-αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι, ταμπάσκο, ντομάτα φρέσκια, σάλτσα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, λουκάνικο πεπερόνε, φέτα, μπαχάρι σκόνη, γκούντα, ένταμ, πιπέρι σπόρια.

Όσφρηση: σκόρδο, ψάρι, βανίλια, κύμινο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κάρυ, ρίγανη, γλυκάνισος.

Αφή: περούκες, κουάκερ, δαμάσκηνα, στραγάλια, γάντια μιας χρήσεως, ελιές, πατάτες, καλσόν, φιστίκια, τραχανάς.

Όραση: αυτοκίνητο, μπαλαρίνα, μάτι, μέλισσα, υδρόγειος, παπούτσι, μάσκα, κλόουν, καπέλο, ελέφαντας, σταυρόλεξο, ρολόι, δελφίνι, τηλέφωνο, παπαγάλος, γαϊδούρι, σερπαντίνες, ποδήλατο, χαρτιά τράπουλα, αερόστατο.

Συμμετείχαν τέσσερα άτομα από κάθε συμμετοχή (μεμονωμένο πλήρωμα ή συνεργασία πληρωμάτων), ένα για κάθε αίσθηση. Παράλληλα στους «Χρωστήρες» σε ένα άτομο από κάθε συμμετοχή η Επιτροπή έδειχνε ένα σχέδιο-αντικείμενο, το οποίο έπρεπε να το ζωγραφίσει με δεμένα τα μάτια. Ένα άλλο άτομο από την ίδια συμμετοχή έπρεπε να τη δει τη ζωγραφιά και να πει τι ακριβώς είναι.

Τέλος στα «Ραβδάκια», ένα άτομο από κάθε συμμετοχή έπρεπε να φτιάξει με ραβδάκια ένα σχέδιο που κάθε φορά του ζητούσαν.

Πέρα από τις αναπτυγμένες αισθήσεις, τα παιχνίδια απαιτούσαν από τους κυνηγούς σβελτάδα αφού υπήρχε συγκεκριμένος χρόνος, σταθερές κινήσεις και καθαρό μυαλό.

Στη διασκεδαστική εμπειρία των παιχνιδιών συμμετείχαν 71 πληρώματα. Τις φάσεις του Κρυμμένου Θησαυρού παρουσίασε ο Τζίμης Πολίτης.

*Η Ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού ευχαριστεί θερμά την Porto Rico Pizza, που πρόσφερε ειδικά για το παιχνίδι δωρεάν 10 πίτσες με 20 διαφορετικά υλικά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture