Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση φωτογραφίας «Paris vu par.... Παναγιώτης Τέντες» στο Βιβλιοπωλείο "Discover"

Έκθεση φωτογραφίας «Paris vu par.... Παν...

"Υπάρχουν πόλεις που μας διασχίζουν"

Έκθεση φωτογραφίας «Paris vu par.... Παναγιώτης Τέντες» φιλοξενείται στο Βιβλιοπωλείο "Discover" Πατρέως 30, στον ημιώροφο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών. Η Έκθεση λειτουργεί ώρες καταστημάτων στο Βιβλιοπωλείο "Discover".

Ο δημιουργός σημειώνει για τα έργα του:

Θυμάμαι κάποτε διάβασα το εξής:

"Υπάρχουν πόλεις που μας διασχίζουν.

"Εκείνες, κι όχι εμείς περνούν από πάνω μας. Απ' το μυαλό τον λαιμό το στέρνο... κάτι τέτοιο συνέβη με την πόλη του Παρισιού κι έμενα.

Απ' την πρώτη κιόλας φoρά που βρέθηκα εκεί, πήρε τη θέση του στα όνειρα μου. Μοιραία ξεκίνησα και να φωτογραφίζω, προσπαθώντας να δώσω την προσωπική «ματιά» για την πόλη.Πολύ δύσκολο ομολογώ! μιας και μεγάλοι φωτογράφοι έχουν ασχοληθεί με το Παρίσι με αποτελέσματα άριστα.

Παρά ταύτα και η δική μου προσπάθεια βρίσκεται εν εξελίξει. Κάθε φορά τίθενται καινούργια ζητήματά εικαστικής αναζήτησης στο αστικό τοπίο του Παρισιού. Δεν κρύβω πως η σχέση είναι εξελικτική, και η αναζήτηση αυτή με κάνει καλύτερο φωτογράφο, άλλωστε δεν αποζητώ τίποτε άλλο απ΄την πόλη παρά να συνεχίσει να υπάρχει. »

Ο Παναγιώτης Τέντες διαπραγματεύεται με το αστικό τοπίο. Επιλέγοντας σημεία των πόλεων που χρησιμοποιούνται σε εκατοντάδες καρτ ποστάλ, αποσπά τμήματα της αναγνωσιμότητας τους και τα εντάσσει σε ένα παιχνίδι γεωμετρίας με έντονες φορμαλιστικές αναφορές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture