Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολή ταινίας: «Les petits mouchoirs - Μικρά αθώα ψέματα»

Προβολή ταινίας: «Les petits mouchoirs -...

Στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου οι προβολές γαλλικών ταινιών στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ταινία που θα προβληθεί σήμερα είναι «Les petits mouchoirs - Μικρά αθώα ψέματα».

Οι προβολές προγραμματίζονται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων - δράσεων για τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας, που συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Οι προβολές είναι δωρεάν και απευθύνονται κυρίως στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αλλά είναι ανοικτές και στο ευρύ κοινό. Η ώρα έναρξης των προβολών είναι 15:30 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών έχει ως εξής:

20/2/2012 Villa Amalia – Νέα ζωή

21/2/2012 La guerre des deux mondes- Ο πόλεμος των δύο κόσμων

22/2/2012 Les petits mouchoirs - Μικρά αθώα ψέματα

23/2/2012 Les aventures extraordinaires d’Adele Blanc Sec – Οι απίστευτες περιπέτειες της  Αντέλ

Παράλληλα ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 η Έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934» που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών έως τις 6 Απριλίου 2012. Ώρες επισκέψεων στην έκθεση από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργείες.

Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κιουρί, το Γαλλικό Ερευνητικό Κέντρο CNRS και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Συνοδεύεται από επιδείξεις πειραμάτων φυσικής  που βασίστηκαν στο βιβλίο «Πειράματα Φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου» και περιέχει πειράματα φυσικής που πραγματοποιούσε η Μαρία Κιουρί για τα παιδιά της και τα παιδιά των φίλων της. Οι επιδείξεις των  πειραμάτων σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

O κύκλος εκδηλώσεων-δράσεων του εορτασμού της Γαλλοφωνίας περιλαμβάνει και άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture