Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλήτρια στην Α2 Εθνική η Παγώνα

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλήτρια στην Α2 Εθνική η Παγώνα

Πήρε απευθείας την άνοδο για την Α1 Ανδρών της επόμενης περιόδου

Στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της έφτασε η Παγώνα κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας της Α2 Ανδρών για τη περίοδο 2011-12, και παράλληλα πήρε απευθείας την άνοδο για την Α1 Ανδρών της επόμενης περιόδου.
Η πατρινή ομάδα πραγματοποίησε μία εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο και με τους αθλητές Πίττα Γιώργο, Νικολόπουλο Δημήτρη, Ασημακόπουλο Περικλή και Ζαφειρόπουλο Σπύρο, κατάφερε αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε ακατόρθωτο.

Με δεδομένο ότι το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό στην Α2, λίγοι υπολόγιζαν την Παγώνα στα φαβορί. Οι αθλητές όμως του Περικλή Ασημακόπουλου έδειξαν από την αρχή ότι είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και βρέθηκαν από τις πρώτες αγωνιστικές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το φινάλε του πρωταθλήματος όμως ήταν πολύ δραματικό. Η Παγώνα επικράτησε με 4-0 επί του ΑΣΕΑ Χίου και με 4-2 επί του Άρη Βούλας. Έτσι λίγο πρίν το τέλος  στη 1η θέση ισοβαθμούσαν Παγώνα, Αρης Βούλας και Ποσειδών Λουτρακίου  (Ποσειδώνας και Άρης Βούλας είχαν από ένα ακόμα παιχνίδι), με τον Άρη να έχει το προβάδισμα στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Στα τελευταία όμως παιχνίδια έγινε η μεγάλη εκπληξη με τον ΑΚ Ζωγράφου νε επικρατεί του Ποσειδώνα με 4-2 και έτσι έμειναν στη κορυφή Παγώνα και Άρης Βούλας. Οι πατρινοί κατέκτησαν τον τίτλο αφού είχαν επικρατήσει της ομάδας της Βούλας και στους δύο γύρους.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη πρώτη ομάδα της πόλης μας που έχει μια τόσο σημαντική διάκριση στους Άνδρες, μετά από 20 περίπου χρόνια.
Οι άνθρωποι της ομάδας ενθουσιασμένοι και με πολύ συγκίνηση πανυγήρισαν έξαλλα τον τίτλο και τον αφιέρωσαν στον εκλιπόντα ιδρυτή και επί πολλά χρόνια πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Ασημακόπουλο.

Ο γιός του Γιάννη Ασημακόπουλου, Περικλής, που είναι προπονητής και παίχτης δήλωσε γι'  αυτή την επιτυχία: "Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε ένα στόχο που κυνηγούσαμε χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου και όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε αυτή τη πορεία. Είμαι σίγουρος ότι ο πατέρας μου θα είναι πολύ περήφανος για την επιτυχίας μας, από εκεί ψηλά που μας παρακολουθεί. Ηταν όνειρό του η άνοδος στην Α1 και είναι ιδιαίτερη στιγμή για εμένα η κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters