Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέντε χιλιάδες θεατές υπολογίζεται είδαν Φινάλε τον «Χορό του θανάτου»

Πέντε χιλιάδες θεατές υπολογίζεται είδαν...

H παράσταση φέρει την υπογραφή του «αποχωρήσαντος» από τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Γιάννη Βόγλη

Συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα στη χθεσινή τελευταία παράσταση του έργου «ο Χορός του θανάτου» του Σουηδού συγγραφέα Αυγούστου Στρίντμπεργκ στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων». Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου έπαιζαν οι Γιάννης Βόγλης(ο οποίος υπέγραφε και τη σκηνοθεσία), Όλγα Πολίτου και Δημήτρης Γεωργαλάς ενώ συμμετείχε με ένα σύντομο πέρασμα και η Κατερίνα Λειβαδά, πήγε πολύ καλά από εμπορικής πλευράς προσελκύοντας στο σχεδόν δίμηνο διάστημα που παίχθηκε κοντά στους 5000 θεατές (υπολογίζεται ότι συνολικά δόθηκαν 40 παραστάσεις).

Μάλιστα όπως σχολιαζόταν έντονα τις τελευταίες μέρες, καλό θα ήταν το έργο να συνεχιζόταν για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα καθώς είχε σταθερή προσέλευση θεατών ωστόσο το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» δίνεται από αυτή την εβδομάδα, όπως συνηθίζεται για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

Προβληματισμό στο μεταξύ έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι λόγω της μη ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Βόγλη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή αλλά και της παραίτησης του Νίκου Μακρή από πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η περιοδεία του «Χορού του θανάτου» σε γειτονικές πόλεις της περιφέρειας όπως ο Πύργος, το Αγρίνιο και η Τρίπολη.

Οι υπάλληλοι του θεάτρου αλλά και το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και το κυριότερο ποιός θα αναλάβει από πλευράς του Δήμου τη θέση του προέδρου του Διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να ξεμπλοκάρουν σημαντικά ζητήματα (π.χ. υπογραφές για την πληρωμή των εργαζομένων αλλά και άλλων υποχρεώσεων).

Τέλος να αναφέρουμε ότι με πολύ θετικό απολογισμό ολοκληρώθηκε χθες και ο κύκλος παραστάσεων της παιδικής «Χάιντι». Μάλιστα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των σχολείων της περιοχής πολλές φορές τις καθημερινές δίνονταν διπλές παραστάσεις στις 9.30 και στις 11.30 το πρωί. Τη «Χάιντι» υπολογίζεται ότι απόλαυσαν πάνω από 8.000-9.000 θεατές αριθμός που καταδεικνύει την ανάγκη μίας σταθερής παιδικής σκηνής στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.
Ο «Χορός του θανάτου» ήταν μία προσεγμένη παράσταση με ωραία νοήματα για τη ζωή, τον θάνατο και το γάμο και ένα πικρό «χάπι εντ» ενώ ταιριαστή ήταν η «χημεία» ανάμεσα στους τρεις πρωταγωνιστές.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture