Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μέρες φτώχειας - Η ανέχεια καθρεφτίζεται και σε σχολεία - Έρανοι για μαθητές

Αχαΐα: Μέρες φτώχειας - Η ανέχεια καθρεφ...

Εκπαιδευτικοί έρχονται συχνά μπροστά σε κρούσματα υποσιτισμού και ανέχειας

Η φτώχεια χτυπά και νοικοκυριά του νομού Αχαΐας και η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού είναι αναμενόμενο να ανατανακλάται και σε σχολεία. Συνδικαλιστές της εκπαίδευσης αναφέρουν ότι βρίσκονται μπροστά σε περιστατικά ανέχειας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές που υποσιτίζονται ή στερούνται ακόμα και ενός τετραδίου.

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου μαθητές σε ολοήμερα σχολεία παραμένουν στην τάξη χωρίς να έχουν μαζί τους φαγητό και όπου παρατηρούνται ανάγκες εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων κινητοποιούνται με διακριτικότητα, προκειμένου να δώσουν στήριξη, ενώ είναι σαφές ότι έχει  μειωθεί σημαντικά η κίνηση στα σχολικά κυλικεία...

"Το μόνο σίγουρο έιναι ότι η κατάσταση δεν είναι καλή, όταν υπάρχουν στην κοινωνία φαινόμενα νεοπτωχισμού και αυτό δεν αφορά μόνο τα σχολεία, αλλά γενικότερα" δηλώνει στο www.thebest.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Ηλίας Σκεπετάρης.

Την ίδια ώρα η κρίση επηρρεάζει την ψυχολογία όχι μόνο των ενηλίκων αλλά και των παιδιών μιας και το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου καταβάλει πλεόν προσπάθειες επιβίωσης.

Από την κατάσταση αυτή δεν εξαιρούνται ούτε οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι νεοδιόριστοι ο μισθός των οποίων έχει περιοριστεί στα 700 περίπου ευρώ από τα οποία αν αφαιρέσει κανείς το ποσό για δάνειο ή ενοίκιο που χρειάζεται πολλοί εξ αυτών να καταβάλλουν, μένει το πενιχρό ποσό των 300 ευρώ για τα υπόλοιπα...

Η οικονομική στενότητα έχει αντίκτυπο και στη λειτουργία των σχολείων. Με το ζόρι γίνεται η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης κιαυτό γιατί οη χρηματοδότηση δεν επαρκεί για την κάλυχη όλων των λειτουργικλων αναγκών των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο κ. Σκεπετάρης, να μένουν απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος, νερού κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις