Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Καμπανάκι" κίνδυνου για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: "Καμπανάκι" κίνδυνου γι...
Ξανάλατος Νίκος

Έχουν κάνει πάνω από 600.000 χιλιόμετρα.

Ακινητοποιημένα και παλιά ασθενοφόρα, που πολλά έχουν πρόβλημα ελαστικών, περιλαμβάνει ο στόλος του ΕΚΑΒ και στην Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, τα ασθενοφόρα χρονολογούνται από το 2004, είναι αυτοκίνητα που λειτουργούν σε τρεις βάρδιες και οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι  να τα οδηγούν υπό ένταση.

Το κάθε ασθενοφόρο έχει πανω απο 600.000 χλμ.

Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη συντήρησή τους, αλλά ένα αυτοκίνητο που είναι οκτώ ετών, όταν δουλεύει σε τρεις βάρδιες, είναι σαν να είναι 24 ετών.

Είναι πολύ παλιά τα ασθενοφόρα, δεν αντέχουν άλλο, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο τομέα.

Οι πληροφορίες θέλουν να μην  έχουν καταβληθεί στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ τα δεδουλευμένα των αργιών και των νυχτερινών, από τον Αύγουστο, ενώ σχεδόν έναν χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2011, δεν έχουν πληρωθεί τα εκτός έδρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει η δημοπράτηση του συνόλου των προμηθειών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Έγγραφο του υπουργείου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωθεί εντός του 2012.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον υφυπουργό, Θάνο Μωραΐτη, ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων του ΕΚΑΒ στο ΕΣΠΑ για την προμήθεια ασθενοφόρων, ανέρχεται σε 13.590.000 ευρώ.

Για το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας προβλέπεται η προμήθεια  15 ασθενοφόρων, 6 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και 10 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις