"Καλούμαστε όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας ανήκουν"
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού, η Γραμματέας του Τομέα Παιδείας της Ν. Δ., και υποψηφία βουλευτής Αχαΐας, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Συμπληρώνονται σήμερα 22 χρόνια από την 20η Νοεμβρίου του ’89, όταν η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε ομόφωνα τη σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Μόλις το 1989!
Πολύ αργά για τις αναπτυγμένες μας κοινωνίες, πολύ αργά για τον πολιτισμό μας!
Έστω και αργά, η σύμβαση πρόσφερε ένα νέο ορισμό για την παιδική ηλικία με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπήρξε προάγγελος σημαντικών προόδων στην πραγμάτωση των δικαιωμάτων των παιδιών, στην επιβίωση, την υγεία, την εκπαίδευση. Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας περιβάλλοντος προστασίας των παιδιών απέναντι στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τη βία.
Με αφορμή τη σημαντική αυτή μέρα, ας αναλογιστούμε ότι υπάρχουν δίπλα μας παιδιά που στερούνται τα στοιχειώδη. Η οικονομική κρίση πλήττει πλέον βάναυσα αυτά και τις οικογένειές τους.
Στο πλαίσιο αυτό η αυριανή ημέρα αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.
Καλούμαστε όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας ανήκουν απέναντι στον πιο υγιή πληθυσμό του πλανήτη.
Στο περιβάλλον παγκοσμιοποίησης που ζούμε οφείλουμε να καλέσουμε Κυβερνήσεις και ηγεσίες να πάψουν να κοιτούν τον άνθρωπο ως αριθμό.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την κοινωνία των δικαιωμάτων του ατόμου, για μια κοινωνία υγείας, προόδου, ασφάλειας για τα παιδιά όλου του κόσμου".
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










