Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Από το Βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής Πάτρας

Πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στη Διακίδειο Σχολή Λαού, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση προς τιμήν του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την κοίμηση του, στο πλαίσιο του εορτασμού των φετινών" Πρωτοκλητείων", που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών. Ομιλητής θα είναι  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Στην εκδήλωση για τη μνήμη του κοσμοκαλόγερου  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, θα μετάσχει προσκεκλημένος ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνικής, ο οποίος θα ψάλλει σύντομο Πολυέλεο, όπως ψάλλεται στις Καρυές του Αγίου Όρους, σε εναλλαγή ήχων καθώς και σε μέλος Κολλυβάδικο, με τον τρόπο δηλαδή που έψελνε και ο ίδιος ο Παπαδιαμάντης.

Παράλληλα θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια σε στίχους  του "Αγίου των Ελληνικών γραμμάτων", όπως έμεινε στην ιστορία, ο μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης: "Εικόν’ αχειροποίητη" σε μουσική του Ορφέα Περίδη και "Τα δύο αδερφάκια" σε μουσική του καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής και χοράρχη Γιάννη Κόττορου, ο οποίος θα διευθύνει και το Βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture