Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Το Τρίγωνο της Γνώσης" παρουσίασε ο Πέτρος Γρουμπός σε διεθνές συνέδριο στην Πρίστινα

"Το Τρίγωνο της Γνώσης" παρουσ...

Ο κ. Γρουμπός ζήτησε από την IFAC να έλθει αυτό το συνέδριο στην Πάτρα το 2016

Ο καθ. Πέτρος Γρουμπός ήταν προσκεκλημένος και κύριος  ομιλητής σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο στη Πρίστινα του Κοσόβου. Το Διεθνές συνέδριο το παρακολούθησαν πάνω από 150 συμμετέχοντες, από όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο το οργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτομάτου Ελέγχου (IFAC), που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1957 και είναι μια πολυεθνική ομοσπονδία των Εθνικών Οργανισμών μελών (NMOS). Οι στόχοι της Ομοσπονδίας είναι η προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας του ελέγχου με την ευρύτερη έννοια σε όλα τα συστήματα, τόσο στη θεωρία όσο και την εφαρμογή.

Η  IFAC επίσης ασχολείται με την επίδραση των  τεχνολογιών  ελέγχου στην κοινωνία με απώτερο σκοπό  την προώθηση του αυτομάτου έλεγχο προς όφελος του ανθρώπινου γένους. Προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας του αυτόματου ελέγχου είναι υψίστης σημασίας για την IFAC.  Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την οργάνωση και τη χορηγία διεθνών συνεδρίων. Κεντρικό θέμα του διεθνούς συνεδρίου στη Πρίστινα του Κοσόβου ήταν η χρησιμότητα της θεωρίας των συστημάτων αυτομάτου ελέγχου στην αειφόρο ανάπτυξη μιας χώρας ή περιφέρειας.

Ο καθ. Γρουμπός παρουσίασε το Τρίγωνο της Γνώσης ως τη βάση για ένα μαθηματικό μοντέλο που σε συνδυασμό με θεωρίες συστημάτων αυτομάτου ελέγχου δίνουν τη δυνατότητα για συστηματική μελέτη των αναπτυξιακών μεθόδων και προσπαθειών μιας χώρας-περιοχής για την οικονομικήν της αειφόρο ανάπτυξη.

Ακόμη παρουσίασε μαθηματικά το μοντέλο  «Ισόπλευρο Τριγωνικό Μοντέλο Ανάπτυξης (ΙΤΜΑ)»  χρησιμοποιώντας τους τρεις παράγοντες του Τριγώνου της Γνώσης: Εκπαίδευση- Γνώση + Έρευνα-Καινοτομία + Επιχειρηματικότητα. Η δημιουργία ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης που να αναδεικνύει και να αναπτύσσει μια περιοχή ως τοποθεσία γνώσης, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας είναι μία αναγκαία προϋπόθεση για κάθε χώρα αν επιθυμεί να επιτύχει σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα η δημιουργία γνώσης καθίσταται προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία μίας χώρας. Η οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την επιστημονική γνώση, τη συνεχή τεχνολογική καινοτομία και την μετουσίωσή των σε επιχειρηματικά σχέδια. Όπως ακριβώς η οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη υπό τον όρο ότι το οικονομικό κεφάλαιο δε μειώνεται, η αειφόρος ανάπτυξη επιβάλλει το συνολικό κεφάλαιο – δηλαδή, οικονομικό κεφάλαιο, ανθρώπινο και κοινωνικό κεφάλαιο και περιβαλλοντικό κεφάλαιο – να μη μειώνεται.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρουσίαση του καθηγητή κ. Γρουμπού, που χρησιμοποίησε την πυραμίδα βασισμένη στο Τρίγωνο της Γνώσης  για τη μαθηματική ανάλυση της Οικονομικής Ανάπτυξης μιας χώρας.
Ο κ. Γρουμπός ζήτησε από την IFAC να έλθει αυτό το συνέδριο στην Πάτρα το 2016.

Έγινε δεκτός σαν μέλος στην Τεχνική Επιτροπή της IFAC που είναι για τη διεθνή σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη χωρών, επίσης έγινε δεκτός σαν μέλος του Editorial Boor στο διεθνές περιοδικό AI and Society. Ο κ. Γρουμπός ζήτησε από την IFAC να έλθει αυτό το συνέδριο στην Πάτρα το 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being