Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Συστήνεται η «Αρχή Επιθεώρησης-Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης»

Συστήνεται η «Αρχή Επιθεώρησης-Ελέγχου τ...

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατέθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, μια σειρά συμπληρωματικών διατάξεων

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατέθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, μια σειρά συμπληρωματικών διατάξεων για το σχέδιο νόμου «Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα με τις εν λόγω διατάξεις συστήνεται ανεξάρτητη αρχή με την επωνυμία «Αρχή Επιθεώρησης-Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης (Α.Ε.Ε.Δ.Δ.)», η οποία προκύπτει από τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.).

Τροποποιήσεις παράλληλα επιφέρονται και στις ρυθμίσεις του πειθαρχικού δικαίου, για την αυτοδίκαιη αργία, οι οποίες λειτουργούν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της προστασίας του υπαλλήλου.

Ωστόσο, πλέον θα αναγνωρίζεται στον υπάλληλο το δικαίωμα παραίτησης από το δημόσιο τομέα, καθώς καταργείται η διάταξη του άρθρου 148 παρ.2 του ν. 3528/2007.

Τέλος, ρυθμίζονται επίσης το ζήτημα της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με βάση τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και τίθενται σε διαθεσιμότητα, καθώς και το θέμα των διορισμών και της πλήρωσης θέσεων των φορέων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τους επιτυχόντες των προκηρυχθέντων από το Α.Σ.Ε.Π. διαγωνισμών με τις Προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά