Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νέα εικαστική δουλειά της Βασιλικής Μακρίδη θα παρουσιαστεί στην Πάτρα

Η νέα εικαστική δουλειά της Βασιλικής Μα...

Από τις 24 Μαίου έως και την 1η Ιουνίου στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά

Η Πατρινή εικαστική δημιουργός Βασιλική Μακρίδη – Γαλάνη μετά από 6 χρόνια επανέρχεται ανανεωμένη, ως ζωγράφος, για να παρουσιάσει στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών, στην οδό Δημητρίου Γούναρη και Νικήτα, στην Πάτρα, την νέα της δουλειά, από την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.

Πρόκειται για 66 πίνακες με δυνατά χρώματα και ευαισθησία, όπου διακρίνονται άμεσα η κυριαρχία των χρωμάτων πάνω στην αρχική σχεδιαστική γραμμή, οι τονικές αντιθέσεις, ο παλμός και η ζωντάνια της αναπαράστασης.

Πηγή έμπνευσής της, η ελληνική ύπαιθρος, θαλασσινά τοπία, αλλά και νεκρή φύση και λουλούδια. Ρεαλισμός, αυτόνομες ιστορίες, βιωμένες εικόνες με έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας, συνθέτουν τον εικαστικό κόσμο της Βάσως Μακρίδη – Γαλάνη. Το φίλτρο στις χρωματικές συνθέσεις είναι ο ήλιος και οι χρωματικές αντανακλάσεις του στην ύλη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αυτή την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 9 το βράδυ.

Η Βασιλική Μακρίδη γεννήθηκε στην Πάτρα. Η πρώτη επαφή της με τη ζωγραφική, ήταν στη Βόρεια Αφρική, όπου βρέθηκε για οικογενειακούς λόγους και έζησε τέσσερα περίπου χρόνια στην Τυνησία. Εκεί, επηρεασμένη από τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων, την απεραντοσύνη και τα μυστικά της ερήμου, άρχισε να σχεδιάζει και να υλοποιεί τους πρώτους της πίνακες.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με τη ζωγραφική παίρνοντας μαθήματα σχεδίου σε ιδιωτικές σχολές, ενώ θήτευσε στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Πατρινού ζωγράφου Νίκου Μπαλτόπουλου. Η πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά, είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία το 2007, στον Πολυχώρο Millennium.

Η Βασιλική Μακρίδη παράλληλα με τη ζωγραφική έχει αναπτύξει και πλούσια κοινωνική δράση. Έχει διατελέσει αρχηγός του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρόης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος «Μέριμνα Θηλέων», ενώ είναι μέλος του παραρτήματος Πάτρας «Το Σπίτι της Ευρώπης» και του παραρτήματος Πάτρας της «Παναθηναϊκής Λέσχης». Το 2002 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και είναι παντρεμένη με τον μηχανολόγο – μηχανικό Χρήστο Γαλάνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου 2013 και θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής 10 με 13.00 και 18.00 με 21.00.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture