Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Επιτυχημένα τα εγκαίνια της έκθεσης καρναβαλικών αφισών «Me Aeroplan» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επιτυχημένα τα εγκαίνια της έκθεσ...

Φιλοξενείται στο Καρναβαλικό Κέντρο στην Αγορά Αργύρη

Με μεγάλη επιτυχία και σε θερμό και χαρούμενο κλίμα  εγκαινιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ η έκθεση καρναβαλικών αφισών «Me Aeroplan», που φιλοξενείται στο Καρναβαλικό Κέντρο στην  Αγορά Αργύρη και συγκεκριμένα στην αίθουσα που κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου υπήρχε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν τα πληρώματα 62, 120, 128 και 135 και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με τη Γκαλερί Παλίσσανδρος.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλοί καρναβαλιστές και μέλη πληρωμάτων, είχε δυναμική παρουσία στο Καρναβαλικό Κέντρο. Η έκθεση των αφισών τούς  πρόσφερε ένα γοητευτικό οδοιπορικό με την καρναβαλική σφραγίδα να αποτυπώνεται στους σταθμούς του. Το ταξίδι διασχίζει όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, για να συνεχίσει εκτός συνόρων προσφέροντάς μας μέσα από τις καρναβαλικές αφίσες καθοριστικά σημεία συνάντησης με Καρναβάλια από την Αδελαΐδα μέχρι το Κεμπέκ και από τις Σεϋχέλλες ως το Αϊντάχο, από τη Σαλαμάνκα και την Ουψάλα έως τη Νέα Ορλεάνη.

 

Σύνολο 150 Καρναβαλιών που συναντούνται και συνδιαλέγονται, παραλληλίζονται και διαφοροποιούνται μέσα από συγγένειες, ομοιότητες και διαφορές στη φυσιογνωμία, το ύφος και τα χαρακτηριστικά τους. Μια διεθνής ματιά στα καρναβάλια μέσα από τις αφίσες τους, με αφετηρία την Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού. Αφορμή για εξωστρέφεια, αλλά και ευκαιρία για γόνιμους προβληματισμούς και σκέψεις ώστε  να δούμε τη θέση μας και τις προοπτικές του Καρναβαλιού μας ως μέρος της οικουμενικής και παγκοσμιοποιημένης σύγχρονης πραγματικότητας.

Διαφορετικοί αισθητικοί προσανατολισμοί και φυσιογνωμίες, ετερόκλητες κουλτούρες, διαφορετικές εκκινήσεις αλλά κοινοί στόχοι και συγγενείς αναζητήσεις. Ένα παράθυρο που ανοίγεται στον κόσμο και μας καλεί να περιπλανηθούμε μέσα από την εικόνα και την παρατήρηση και να ξεναγηθούμε με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας σε άλλους τόπους και εκφράσεις του καρναβαλικού πολιτισμού.

Ένα πλούσιο και ανεκτίμητο υλικό με αφίσες, που συγκεντρώθηκε με μεράκι και συστηματικό τρόπο και έχει τη γνωστική και αρχειακή-συλλεκτική του αξία, εφόδιο για μια τεκμηριωμένη προσέγγιση του Καρναβαλιού στον κόσμο.

Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επέκταση της καρναβαλικής δραστηριότητας και εκτός της καρναβαλικής περιόδου, σε όλο το χρόνο. Κάτι  που αποτελεί όραμα πολλών καρναβαλιστών και όλων όσοι εμπλέκονται δημιουργικά με το θεσμό.

Αυτή τη διαρκή σχέση μέσα στο χρόνο θέλει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας»  να θεμελιώσει  και να αναπτύξει με στέρεες βάσεις και στο εγχείρημα αυτό καθοριστική είναι η συμβολή των πληρωμάτων. Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι καίριος  ο ρόλος του Καρναβαλικού Κέντρου.

Η σχέση της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τα πληρώματα τονώθηκε, εντάθηκε και ενισχύθηκε καθόλη τη διάρκεια της πρόσφατης καρναβαλικής περιόδου με την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας, γόνιμου διαλόγου και ενός δημιουργικού πλαισίου εκδηλώσεων. Αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπες, ευρηματικές και επιτυχημένες εκδηλώσεις που άφησαν το αποτύπωμά τους.

Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται με τη διοργάνωση της έκθεσης “Me Aeroplan”, που βασίζεται στην πρωτοβουλία των πληρωμάτων 62, 120, 128 και 135, με αποδεδειγμένη την σημαντική συνεισφορά τους στο θεσμό με πλούσιες ιδέες και εμπνεύσεις.

Όλες οι αφίσες της έκθεσης είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» αποδεικνύοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα και την κοινωνική ευαισθησία  του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 4 Μαΐου 2013.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:00 καθημερινά και Κυριακή.
Πληροφορίες: 2610-461791, 6975-902656, 6974-550778.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View