Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον τουρισμό στο Porto Rio - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα γ...

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου

Η καινοτομία στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ταυτίζεται απόλυτα με την στροφή στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων που συνδυάζονται με την φύση, τα προϊόντα της και την σύνδεση τους  με γεωγραφικά σημεία που αποτελούν "ταυτότητα" για την Δυτική Ελλάδα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των εργασιών της ημερίδας, που έγινε την Τρίτη 8 Απριλίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Αγγελόπουλου και την συμμετοχή των σπουδαστών του τομέα τουρισμού του Ι.Ε.Κ Α.Κ.Μ.Η Πάτρας στο Συνεδριακό Κέντρο του Porto Rio.

 

Ιδιαίτερη στιγμή της επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η  παρουσίαση πρότυπου πρωϊνού απο τους σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης (ΣΕΦ) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας με είδη διατροφής από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Οι απολαυστικές προτάσεις που ενδεικτικά περιλάμβαναν φορμαελόπιτα, χορτόπιτα, γαλατόπιτα, ομελέτα με σπαράγγια, ροδοζάχαρη και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και συζητήσεων από εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στην διαμονή και την εστίαση, τον  επιχειρηματικό ιστό υποστηρικτικών τουριστικών  δράσεων και την Αυτοδιοίκηση.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος , εστίασε το λόγο στην αξία της "ταυτότητας" του παραδοσιακού γαστρονομικού πλούτου, ενώ ο ίδιος μαζί με τούς κυρίους Απόστολο Κατσιφάρα και Γιώργο Αγγελόπουλο δεν έκρυψαν  τον ενθουσιασμό τους  για την ποιότητα των εδεσμάτων που έφεραν την "σφραγίδα" του τμήματος Σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πάτρας και του Χρήστου Σταματόπουλου μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Καθηγητή του τμήματος τεχνικών μαγειρικής τέχνης του ίδιου ΙΕΚ.

Ο συνεργάτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας Άγγελος Κωνσταντίνου ως συντονιστής της εκδήλωσης  ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα,  τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Αγγελόπουλο, εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων για την πρωτοβουλία παρουσίασης συγκεκριμένων διατροφικών ειδών που μπορούν να αποτελέσουν πλαίσιο, ποιότητα   και ταυτότητα της παράδοσης για μονάδες παροχής τουριστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View