Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σόιμπλε: Πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά...

Σόιμπλε: Πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά...

«Ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ε.Ε. η Τραπεζική Ένωση»

Αν και δεν έχει φανεί η άκρη του τούνελ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση διάλεξης, με θέμα «Το γαλλογερμανικό δίδυμο: Εφαλτήριο για ένα ομοσπονδιακό καθεστώς στην Ευρώπη;», που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Στρασβούργου.

Παράλληλα ο γερμανός υπουργός υποστήριξε πως η οικονομική σταθεροποίηση της Ευρωζώνης είναι το πρώτο βήμα για την οικονομική - και στη συνέχεια πολιτική - ανάκαμψη της Ευρώπης.

Όσον αφορά στη σημασία της γαλλογερμανικής συνεργασίας, παρατήρησε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να κυριαρχούν έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, αλλά να διατηρούν έναν ηγετικό ρόλο, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Χαρακτηρίζοντας την Τραπεζική Ένωση ως βήμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε την αναγκαιότητα διαχωρισμού των τραπεζικών και δημοσίων χρεών, σημειώνοντας ότι η λύση για τη μείωση των ελλειμμάτων δεν είναι το κούρεμα, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική μείωσης των δαπανών του προϋπολογισμού.

Τέλος τόνισε ότι είναι απαραίτητη τόσο η ενίσχυση του νομίσματος και της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., όσο και η μείωση του χάσματος μεταξύ των κρατών - μελών στον τομέα της ανταγωνιστικότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά