Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εξώφυλλο στο έγκυρο Time ως "Μεσσίας" της Γηραιάς Ηπείρου, η Κριστίν Λαγκάρντ

Εξώφυλλο στο έγκυρο Time ως "Μεσσία...

Το περιοδικό αναρωτιέται αν η Λαγκάρντ μπορεί να σώσει την Ευρώπη

Την ώρα που η Κύπρος περνά ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές λόγω της επιβολής του ασύλληπτου «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100,000 ευρώ, το έγκυρο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό Time κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα με εξώφυλλο την αποκαλούμενη και «σιδηρά κυρία» της οικονομίας διεθνώς, την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο τίτλος του άρθρου είναι εύγλωττος και δεν είναι άλλος από τον εξής, «Μπορεί αυτή η γυναίκα να σώσει και να ξαναισορροπήσει την Ευρώπη».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το περιοδικό την παρουσιάζει σχεδόν ως "Μεσσία" της Γηραιάς Ηπείρου.  Όπως σχολιάζει το σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το ειδησεογραφικό περιοδικό Time δίνει μόνο του την απάντηση στις εσωτερικές σελίδες του επισημαίνοντας με έμφαση πως «αν δεν μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη, τότε ποιος άραγε μπορεί;»

Στο τρισέλιδο αφιέρωμά του για την προσωπικότητα της διευθύντριας του ΔΝΤ (IMF), το Time παρουσιάζει την κυρία Λαγκάρντ μέχρι και «πρωταθλήτρια» στο χιούμορ.

«Ενώ η Κύπρος απειλούσε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα,  η Λαγκάρντ διατηρούσε την ψυχραιμία της και έλεγε μάλιστα και μερικά αστεία", σχολιάζει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του το περιοδικό που διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Επίσης το "Time" επιμένει πως «Επί 10 ημέρες η Κριστίν Λαγκάρντ κατάφερε είτε με χάδια, είτε με φωνές είτε με πιέσεις να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες".

Στο μεταξύ όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», τα εγκωμιαστικά σχόλια του Αμερικανικού εβδομαδιαίου περιοδικού ήρθαν πάνω στην... ώρα καθώς πρόσφατα, οι Γαλλικές αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» στην κυριολεξία το σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση Ταπί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά