Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Επιστρέφουν οι 30 Πατρινοί καρναβαλιστές από το Σαβιάνο της Ιταλίας

Επιστρέφουν οι 30 Πατρινοί καρναβαλιστές...
Μαρτάτος Tάκης

Στο μεταξύ καρναβαλική αντιπροσωπεία της μικρής πόλης έξω από τη Νάπολη θα έρθει στην Πάτρα στις 16 και 17/3

Από το Σαβιάνο της Ιταλίας επιστρέφει σήμερα η Πατρινή καρναβαλική αντιπροσωπεία (περίπου τριάντα άτομα) όπου είχε πάει για να συμμετάσχει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της  γραφικής αυτής κωμόπολης της Νότιας Ιταλίας, λίγο έξω από τη Νάπολη.

Επρόκειτο για μια αντιπροσωπεία από το «Πλήρωμα 94» που ταξίδεψε στην Ιταλία από την περασμένη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013.

Όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά που επίσης πήγε στο Σαβιάνο και μάλιστα με δικά της έξοδα όπως διευκρίνισε και τόνισε με έμφαση στην διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία και πως το μισό από το κόστος των εκδηλώσεων του Σαβιάνο (το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 300.000 ευρώ) καλύπτεται από τους πολίτες και γενικά τους ιδιώτες της περιοχής.

Το Σαβιάνο είναι μία μικρή πόλη των 10.000 κατοίκων, το δε καρναβάλι του έχει λίγο διαφορετικό χαρακτήρα από αυτό της Πάτρας μιας και δεν διοργανώνεται κεντρική παρέλαση όπως εδώ στην Αχαική πρωτεύουσα αλλά τα 5 άρματα που υπήρχαν και οι μεταμφιεσμένοι καρναβαλιστές έκαναν μία διαδρομή γύρω γύρω.

Περίπου 30 καρναβαλιστές και εκπρόσωποι της επιτροπής του Σαβιάνο πρόκειται να ανταποδώσουν την επίσκεψη και να δώσουν το παρών το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς 16 και 17/3 στην Πάτρα και φυσικά θα παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας μεταφέροντας το δικό τους στίγμα κέφι και ζωντάνεια.

Οι Ιταλοί καρναβαλιστές πρόκειται να φιλοξενηθούν στα άτομα από την Πάτρα που είχαν πάει στο Σαβιάνο.

Να θυμίσουμε ότι τα λεγόμενα «Καρναβαλοτάξιδα» τα καθιέρωσε το «Πλήρωμα 94» το 2008 έχοντας ως προορισμό πόλεις με αποκριάτικο ενδιαφέρον και στόχο την μεταφορά στοιχείων του Πατρινού Καρναβαλιού, τη συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα και την ανταλλαγή εμπειριών.

Ήδη η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πλήρωμα 94» έχει ταξιδέψει με αυτό τον τρόπο σε Τρίκαλα, Λαγανά, Μεσολόγγι, Αθήνα και την Ζάκυνθο.

Το συγκεκριμένο «Καρναβαλοτάξιδο» στο Σαβιάνο θα περιελάμβανε και άλλες δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως μονοήμερη εκδρομή στη Ρώμη, ξενάγηση στην Πομπηία και επίσκεψη στη Νάπολη και το Αλμπερομπέλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr