Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο "Θείος Βάνιας" πήρε παράταση

Πάτρα: Ο "Θείος Βάνιας" πήρε παράταση

Μέχρι και την επόμενη εβδομάδα στο θέατρο Αγορά

Η αθρόα προσέλευση θεατών στην παράσταση «Θείος Βάνιας» της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης στο θέατρο «ΑΓΟΡΑ» της οδού Καραισκάκη στην Πάτρα, επιβάλει την παράταση της για λίγες μέρες ακόμη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι συντελεστές του έργου επισημαίνουν: "Σπεύσατε λοιπόν στις έξι τελευταίες παραστάσεις που προγραμματίζονται μετά από απαίτηση του κοινού, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αυτή και την επόμενη εβδομάδα (18-20/01/13, 25-27/01/13).

Η Εταιρεία Θεάτρου κ Τέχνης αναλογιζόμενη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας, αποφάσισε να επιτρέψει τη δωρεάν είσοδο με σειρά προτεραιότητας, σε όσους έχουν κάρτα ανεργίας, τις Παρασκευές 18 και 25 Ιανουαρίου.

Ο «Θείος Βάνιας» από την 1η Δεκέβρη που έκανε πρεμιέρα, μέσα από την εκπληκτική γραφή του Τσέχωφ, κάθε βράδυ στο μαγικό χώρο από σμιλεμένη πέτρα και ξύλο της Αγοράς, μας ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα της προεπαναστατικής Ρωσίας. Κυρίως όμως μας ‘επιβάλει’ ως καθρέφτης, να δούμε μέσα μας τη ζωή που περνά, τους έρωτές μας, τα όνειρα που χάνονται. Για να καταλήξει από τον λυγμό της Σόνιας, της μικρής και αθώας κοπέλας που ερωτεύεται, δουλεύει και μάχεται, σε αυτό που όλοι μας σήμερα έχουμε ανάγκη να ακούσουμε:

- «Τι να κάνουμε θείε... Θα αντέξουμε. Πρέπει να αντέξουμε... Θα περάσουμε ατέλειωτες νύχτες και αργόσυρτα βράδια... Και τότε θείε θα δούμε μια ζωή γεμάτη φως. Ωραία....»

Γιατί, αν φέρουμε ην παράσταση στο σήμερα και σε αυτό το σκληρό, άδικο και βίαιο που ζούμε, τότε ναι... πρέπει να αντέξουμε. Αυτή η βαθιά ανάγκη, ‘ρουφά’ το κοινό σε όλη την παράσταση, αλλά κυρίως στον τελευταίο μονόλογο- Ρέκβιεμ της Σόνιας και του επιβάλει τη συγκίνηση και τη συμμετοχή. Γι αυτό και τα δακρυσμένα μάτια πολλών στο χειροκρότημα.

Θα αντέξουμε λοιπόν. Θα αποβάλουμε λοιπόν το ψεύτικο και το δήθεν που τα τελευταία χρόνια υπεστήκαμε και θα αναζητήσουμε γύρω μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε τα μικρά και ουσιαστικά πράγματα. Αυτά που εν τέλει συνιστούν τη ζωή."

Συντελεστές :
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Ioanna Zaykova
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κώστας Μαλαμής
ΜΟΥΣΙΚΗ : Νίκος Δημογιάννης
ΣΚΗΝΙΚΑ : Θάνος Μπαλαφούτης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Θεοδώρα Τσούλου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Στράτος Λυμπερτός

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) :
Μαρίνα : Θεανώ Κανελλάκη
Αστρώφ : Σπύρος Κανελλάκης
Βοϊνίτσκι (Βάνιας) : Μιχάλης Σμυρλής
Σερεμπριακώφ : Αντώνης Μπαρμπετάκης
Τελιέγκιν : Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος
Σόνια : Νάνσυ Χριστοπούλου
Έλενα : Χαρά Γιαννούλη
Μαρία Βασίλιεβνα : Αλέκα Ράπτη
Εργάτης : Βασίλης Γαλάνης

Παραστάσεις :
Παρασκευή 18/01, Σάββατο 19/01, Κυριακή 20/01,
Παρασκευή 25/01, Σάββατο 26/01 και Κυριακή 27/01 στις 21.30μμ.

Κρατήσεις θέσεων : 2610-225584 (18.00-21.00) / 6938-584821

Πληροφορίες : www.theatro-agora.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture