Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Καρναβάλι 2013: Μία ολοήμερη γιορτή κεφιού ετοιμάζεται για το Σάββατο 19/1 στην Πάτρα

Καρναβάλι 2013: Μία ολοήμερη γιορτή κεφι...

Επίκεντρο της έναρξης του Καρναβαλιού θα είναι η συναυλία των Vegas, το χορευτικό χάπενινγκ του ρεκόρ αγάπης και βέβαια το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου

ΤΟΥ ΤΑΚΗ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

Με στόχο να δημιουργήσουν μία ανεπανάληπτη «νησίδα κεφιού» στον ωκεανό της γκρίζας καθημερινότητας που ζούμε, οι ιθύνοντες της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας ετοιμάζουν για το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 από τις 11 το πρωί έως και το βράδυ μία ολοήμερη γιορτή ως έναρξη του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού με στόχο να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους να χαρεί και να χορέψει.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο κτίριο του Λαδόπουλου, ο Χαράλαμπος Καρκούλιας, πρόεδρος της Κοινωφελούς-Καρναβάλι Πάτρας τόνισε ότι η ημέρα έναρξης παρότι προσαρμοσμένη στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της εποχής, δεν θα στερείται από πλευράς ποιότητας και αυθεντικών στοιχείων καρναβαλικής διασκέδασης ενώ θα διαπνέεται από έναν ενθουσιασμό και συλλογικό πνεύμα, φιλοδοξώντας να σαγηνεύσει και να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της Πατρινής αποκριάς σε όλη την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης που έχει αναλάβει να συντονίσει και να επιμεληθεί την όλη γιορτή, κάθε ώρα της ολοήμερης έναρξης θα είναι σημαντική, από την ώρα της Μέριμνας για παράδειγμα που θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της Άννας Δενδρινού έως το Καρναβαλικό Κομιτάτο και τον καλλιτέχνη που θα κάνει γκράφιτι.

«Βλέπω την όλη γιορτή ψυχαγωγικά και καλλιτεχνικά και όχι πολιτικά, εξάλλου στο καρναβάλι δεν χωράει η πολιτική», ανέφερε ο Παναγιώτης Φαφούτης προσθέτοντας ότι το σκεπτικό είναι μία ολοήμερη φιέστα και όχι μόνο μία εντυπωσιακή τελετή για τους τηλεοπτικούς δέκτες, όπου διάφορες ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Από τα κεντρικά σημεία της γιορτής έναρξης θα είναι αναμφίβολα η συναυλία του δημοφιλούς στη νεολαία συγκροτήματος των Vegas, οι οποίοι θα εμφανιστούν στις 19.00 στην πλατεία Γεωργίου. Η συμφωνία κλείστηκε σήμερα ενώ όπως εξήγησε ο Π. Φαφούτης οι Vegas επιλέχθηκαν με το σκεπτικό ότι είναι ένα γκρουπ με σύγχρονο ποπ ήχο που θα τραβήξει τον κόσμο.

Τους Vegas αποτελούν η Μελίνα Μακρή, ο ZeRaw και ο Dj Airth.

Μετά τους Vegas όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά, θα ακολουθήσουν κι άλλα δρώμενα ενώ γύρω στις 9 το βράδυ αναμένεται η είσοδος του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου δια χειρός και πάλι του Πέτρου Βρυώνη που μάλιστα θα πλαισιωθεί από καρναβαλιστές-ποδηλάτες που θα ακολουθήσουν την πορεία Γούναρη, Αγίου Ανδρέου, Ερμού, Κορίνθου και πλατεία Γεωργίου. Κατόπιν θα γίνει το τελετουργικό και θα ειπωθεί η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού του 2013 από τον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά ενώ θα ακολουθήσουν τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα.

Για αργότερα έχουν προγραμματιστεί άλλα μικρότερα δρώμενα ενώ έως τουλάχιστον τις 11.30-12 το βράδυ θα παίζουν djs μουσική στην πλατεία Γεωργίου.

Κεντρικό ρόλο στην γιορτή θα παίξουν και τα πληρώματα (θα υπάρχει παιχνίδι Κρυμμένου θησαυρού), οι σχολές χορού που θα δώσουν δυναμικό, μαζικό παρών ενώ αξιοσημείωτο προβλέπεται το δρώμενο που θα γίνει στις 17.00 όπου ζευγάρια θα χορεύουν μπλουζ με στόχο να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ αγάπης.

Ο κύριος Καρκούλιας τόνισε ότι για την γιορτή της έναρξης έχουν βρεθεί και χορηγοί ενώ έχει έρθει σε επικοινωνία και με τον κύριο Σταυρόπουλο του Συλλόγου καταστημάτων Εστίασης και αναψυχής μιας και τα καταστήματα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν στην τελετή με ένα συμβολικό ποσό.

Όσο για το κόστος (προυπολογισμός και χορηγία) κυμαίνεται στα 28.000 ευρώ, λίγο παραπάνω από την περσινή τελετή που είχε στοιχίσει 23.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κύριος Καρκούλιας δεδομένης της ευρείας συμμετοχής ομάδων, καλλιτεχνών, συλλόγων, κ.α. το ποσό δεν είναι μεγάλο ενώ ο Π. Φαφούτης υπογράμμισε ότι οι συνεννοήσεις με τους καλλιτέχνες έγιναν άμεσα χωρίς μεσάζοντες.

Τέλος την ημέρα της έναρξης θα κάνει την εμφάνιση της και η φετινή Βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού που είναι η 25χρονη Ερατώ Μπερλέμη που κατάγεται από την Ακράτα και φοιτά στην Γυμναστική Ακαδημία. «Δύο πράγματα μέτρησαν στην επιλογή της ανάμεσα στις 8 υποψήφιες, η ομορφιά αλλά και η επικοινωνιακή της δυνατότητα και η γνώση της για το καρναβάλι. Επίσης η διαθεσιμότητα της ώστε να είναι παντού παρούσα όπου της ζητήσουμε», τόνισε η κυρία Κουρμπανά.

Τα δρώμενα της γιορτής έναρξης θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση από την κρατική τηλεόραση. Τέλος το άγχος των διοργανωτών είναι μήπως το ερχόμενο Σάββατο βρέξει μιας και οι καιρικές προγνώσεις κάνουν λόγο για ασταθή, βροχερό καιρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr