Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χρυσάφι...η τιμή του χρυσού

Χρυσάφι...η τιμή του χρυσού

Ενισχύθηκε κατά 12 δολάρια ή 0,7% στα 1.726,00 δολάρια ανά ουγγιά

Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ο κίνδυνος του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ τροφοδοτούν την άνοδο της τιμής του χρυσού η οποία αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.

Η τιμή του συμβολαίου χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 12 δολάρια ή 0,7% στα 1.726,00 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς οι προσδοκίες στις αγορές για παρεμβαση των κεντρικών τραπεζών στρέφουν τους επενδυτές στα πολύτιμα μέταλλα.

Ειδικότερα, αναμένουν πως η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρεία των ΗΠΑ υποδηλώνει ότι η υποστηρικτική νομισματική πολιτική και τα έκτακτα μέτρα στήριξης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα διατηρηθούν.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν πως η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης μπορεί να σκαρφαλώσει έως τα 1.800 δολάρια η ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους, επεκτείνοντας τα κέρδη (στο σύνολο του έτους) στο 15%. Ο χρυσός αναμένεται να κλείσει και την εφετινή χρονιά (12η συνεχόμενη) σε θετικό πρόσημο, καθώς η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών στηρίζει τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά