Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Παιδικό θέατρο Δελφινάκι φέρνει την παράσταση "Ο Πινόκιο στη χώρα του μαγικού νησιού" στο Πάνθεον της Πάτρας

 Το Παιδικό θέατρο Δελφινάκι φέρνει την ...

Η παράσταση θα παιχθεί το σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 7 ευρώ

Το παιδικό θέατρο «Δελφινάκι» θα παρουσιάσει αυτό το σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 στην Πάτρα, στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον στην οδό Δημητρίου Γούναρη 34 και Κανακάρη,  την επιτυχημένη παιδική παράσταση με τίτλο «Ο Πινόκιο στη χώρα του μαγικού νησιού» με ένα δεκαμελή θίασο και όμορφα, παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια.

Η παράσταση υπόσχεται ένα χαρούμενο ξεφάντωμα με τις περιπέτειες του γνωστού αγαπημένου ήρωα Πινόκιο που όταν αγχώνεται και λέει ψέματα μεγαλώνει η μύτη του, όπου μέσα από τη δράση, τη μουσική, τα τραγούδια και το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά που γεννάει ένα παραμύθι.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γρηγοριάδης, σκηνικά: Ε. Ζελίνου, μουσική επιμέλεια: Ν. Κοντούδη, χορογραφίες: Ζ. Φωκά.

Ο Πινόκιο που στον κινηματογράφο τον υποδύθηκε πριν μερικά χρόνια ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι, είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι, και έχει από τότε εμφανιστεί σε πολλές προσαρμογές και παραλλαγές της βασικής ιστορίας.

Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα, αλλά ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι. Ο Πινόκιο χρησιμοποιείται συχνά ως όρος για να περιγράψει κάποιον ο οποίος είναι επιρρεπής στα ψέματα, την μυθοπλασία και την υπερβολή.

Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 7 ευρώ και οι ώρες των παραστάσεων θα είναι το Σάββατο 10/11 στις 17.30 και την Κυριακή 11/11 στις 11.30 το πρωί και στις 15.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture