Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσκισε ο νέος Τζέιμς Μποντ στα παγκόσμια ταμεία με εισπράξεις 77 εκατομμυρίων δολαρίων

Έσκισε ο νέος Τζέιμς Μποντ στα παγκόσμια...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία "Skyfall" με τον στιλάτο Ντάνιελ Κρεγκ αναμένεται στην Ελλάδα την 1η Νοεμβρίου και στις 9/11 στις ΗΠΑ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε την πορεία του στο διεθνές box office, το ολοκαίνουριο και πολυδιαφημισμένο φιλμ με ήρωα τον ατρόμητο και cool πράκτορα, τον Τζέιμς Μποντ, «Skyfall» που έχει σκηνοθετήσει ο τιμημένος με Όσκαρ Σαμ Μέντες για την ταινία «Αμερικάνικη ομορφιά».

Η ταινία είχε εισπράξεις της τάξης των 77,7 εκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο τριήμερο, και όπως σημειώνει το σάιτ flix.gr, βρέθηκε στην κορυφή του διεθνούς box - office (χωρίς μάλιστα ακόμη να έχει βγει στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής όπου και θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου 2012).

Το δυνατό ξεκίνημα επιβεβαιώνει ως τώρα τις προβλέψεις ότι η νέα ταινία οδεύει προς εισπρακτικό ρεκόρ. Ανάμεσα στις πρώτες χώρες όπου το φιλμ βγήκε, είναι φυσικά η Μεγάλη Βρετανία, η γενέτειρα του Τζέιμς Μποντ και του συγγραφέα που επινόησε τον ήρωα, τον Ίαν Φλέμινγκ. Άγγλος φυσικά είναι και ο 44χρονος σταρ Ντάνιελ Κρεγκ (γεννημένος στο Τσέστερ) που για 3η φορά αναλαμβάνει τα ηνία του ριψοκίνδυνου μυστικού πράκτορα και όπως όλοι πλέον συμφωνούν, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για το ρόλο και επάξιος διάδοχος του 1ου Μποντ (Σον Κόνερι) και των υπόλοιπων που ενσάρκωσαν τον πράκτορα 007 στην μεγάλη οθόνη. Να θυμίσουμε ότι η 1η ταινία Τζέιμς Μποντ, το "Dr. No" γυρίστηκε το 1962!

Στην ταινία "Skyfall" τον κακό ενσαρκώνει ο Ισπανός σταρ Ξαβιέ Μπαρδέμ ενώ ένα από τα Bond girls, με λίγες μεν σκηνές αλλά εντυπωσιακή παρουσία, υποδύεται η Ελληνίδα καλλονή Τόνια Σωτηροπούλου.

Το «Skyfall» θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 (στην Πάτρα αναμένεται στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε) ενώ αύριο Τρίτη 30/10 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί μία ειδική προβολή σαν αβάντ πρεμιέρ στα Village cinemas, στο The Mall στην Αθήνα από την εταιρεία διανομής.

Όπως εξηγεί το σάιτ flix.gr, από τα 77,7 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε διεθνώς ως τώρα, τα 32.4 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από τις αίθουσες της πατρίδας του Τζέιμς Μποντ, την Μεγάλη Βρετανία, με το «Skyfall» να κάνει το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών (μετά το δεύτερο μέρος του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου»), αλλά και τις περισσότερες εισπράξεις που έχει κάνει ταινία το πρώτο Σάββατο του ανοίγματός της.

Τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια του συνολικών εισπράξεών του προήλθαν από τις αίθουσες με την πελώρια οθόνη, IMAX, όπου το «Skyfall» διανεμήθηκε σε 79 αίθουσες IMAX σε 15 χώρες, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ διανομής για ταινία που ανοίγει εκτός εορταστικής περιόδου.

Επίσης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το «Skyfall» με τον γοητευτικό Ντάνιελ Κρεγκ έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα σαββατοκύριακου στη Βραζιλία, ενώ για την Βόρειο Αμερική, οι ειδικοί αναμένουν πως το «Skyfall» θα ξεπεράσει ακόμη και το εντυπωσιακό άνοιγμα του «Quantum of Solace» που το 2008 είχε συγκεντρώσει 67 εκατομμύρια δολάρια στο άνοιγμα του.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΠΟΝΤ

Στο μεταξύ το περιοδικό «Entertainment Weekly» αυτής της εβδομάδας σε άρθρο του, αναφέρεται στα σημεία κομψότητας του σικ πράκτορα Τζέιμς Μποντ όπως το χαρακτηριστικό και πολύ στιλάτο και «αρρενωπό» ρολόi του, της Ελβετικής εταιρείας Omega ή τα κοστούμια του που ταιριάζουν ιδανικά στην λεπτή και καλογυμνασμένη σιλουέτα του.

Ο διάσημος σχεδιαστής Τομ Φορντ ετοίμασε συνολικά 60 κοστούμια, 30 για την εναρκτήρια σεκάνς της ταινίας και άλλα 30 για τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Κρεγκ. Όσο για τα γυαλιά ηλίου του και αυτά φέρουν την υπογραφή του Φορντ ενώ για κινητό (θα ακουστεί ίσως ως διαφήμιση), ο Τζέιμς Μποντ χρησιμοποιεί το Sony Xperia T Android!

Τέλος γίνεται λόγος και για τα εσώρουχα του κι όπως γράφει το Αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly, ο διάσημος ήρωας φοράει εφαρμοστά μποξεράκια χρώματος λευκού που εφαρμόζουν τέλεια στο κορμί του κάτω από το παντελόνι. Στην περίπτωση αυτή δεν διευκρινίζεται η φίρμα τους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture