Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για τη Σερβία αναχωρεί το Χορευτικό Εργαστήρι της πόλης του Αιγίου

Για τη Σερβία αναχωρεί το Χορευτικό Εργα...

Τα μέλη του Εργαστηρίου θα λάβουν μέρος σε συνδιάσκεψη του Συνδέσμου Ελληνοσερβιικής φιλίας στην πόλη Νις

Το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου από αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 και έως και την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στη Σερβία για να συμμετάσχει σε συνδιάσκεψη των μελών του Συνδέσμου Ελληνοσερβικοουκρανικής Φιλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Νις.

Στην συνδιάσκεψη πρόκειται να συμμετάσχει με εισηγήσεις και το Χορευτικό Εργαστήρι του Αιγίου πάνω σε θέματα του πολιτισμού, της παράδοσης, των ηθών και εθίμων και του χορού. Κατά τη διαμονή τους στη Σερβία τα μέλη του συλλόγου θα επισκεφτούν τον Πατριάρχη Ειρηναίο, την πριγκίπισσα Αικατερίνη, τον ιστορικό πύργο Νεμπόϊσα στο Βελιγράδι.

Επίσης προγραμματίζουν να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, φορώντας παραδοσιακές στολές, στη μνήμη του Εθνεγέρτη και πρωτομάρτυρα της Επαναστάσεως του 1821, Ρήγα Βελεστινλή (Φεραίου). Συγχρόνως θα γίνει και ξενάγηση στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας, το όμορφο Βελιγράδι.

Τόσο οι χορευτές-τριες όσο και το και το συμβούλιο και οι δάσκαλοι του Χορευτικού Εργαστηρίου της πόλης του Αιγίου θα έχουν την ευχαρίστηση και τη χαρά να επισκεφτούν το παλάτι του Μ.Κωνσταντίνου, το ειδικό σχολείο των ορφανών κωφαλάλων, το τουριστικό σχολείο Νύσσης και να παρουσιάσουν ένα  πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από τις περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Πελοπονήσου και Ηπείρου με αντίστοιχες φορεσιές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture