Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Φθινοπωρινός ο καιρός

Φθινοπωρινός ο καιρός

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Πρόσκαιρες βροχές σημειώνονται την Τρίτη στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα στα δυτικά, ενώ στην Κρήτη εκδηλώνονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία καταγράφει πτώση.

Αναλυτικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις αναπτύσσονται στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα βροχής το πρωί στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και από το μεσημέρι νότιοι 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους, αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου το πρωί πιθανώς να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 23 βαθμών Κελσίου, αλλά η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες και από το μεσημέρι και απόγευμα τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά και τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές πέφτουν τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Θεσσαλία με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχής στα νότια, ενώ στην Κρήτη εμφανίζονται επίσης νεφώσεις, αλλά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες βορειοανατολικοί 4-5 και στην Κρήτη μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις και από τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα όμβρων στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5-6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός