Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Ανήσυχος ο καιρός στην Πάτρα μέχρι την Τρίτη - Αναλυτική πρόγνωση

Ανήσυχος ο καιρός στην Πάτρα μέχρι την Τ...

Αναμένονται λασποβροχές

"Ανήσυχος" αναμένεται να παρουσιαστεί ο καιρός στην χώρα μας το 4ημερο Σάββατο 4/5 - Τρίτη 7/5. Ειδικότερα βαρομετρικό χαμηλό ευρισκόμενο στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Τυνησίας αναμένεται αύριο να κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά επηρεάζοντας την χώρα μας με ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη, έλευση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές.

Αναμένεται εξασθένιση και απομάκρυνση αυτού μέσα στις πρώτες ώρες της Κυριακής. Ωστόσο ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Αδριατικής θάλασσας θα κινηθεί μέσα στην ημέρα ανατολικά-νοτιοανατολικά προς την χώρα μας, συνοδευόμενο από ψυχρή μετωπική επιφάνεια, απομακρύνοντας την αφρικανική σκόνη, καθιστώντας τον καιρό εξαιρετικά άστατο μέχρι και την Τρίτη, επιφέροντας στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και ενίσχυση αυτών καθώς επίσης και αξιόλογη - για τα δεδομένα της εποχής - πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την δυτική χώρα, αύριο αναμένονται λασποβροχές κατά περιόδους και ενισχυμένοι νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο στα 6 και στα νότια τμήματα αυτού 7bf. Από την Κυριακή έως και την Τρίτη αναμένεται εξαιρετικά άστατος καιρός με κατά περιόδους μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς με εντάσεις που την Δευτέρα και την Τρίτη θα αγγίζουν τα 7bf στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο. Λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της δυτικής επικράτειας

Και η Πάτρα δςν θα μείνει εκτός όλης αυτής της προαναφερθείσας καιρικής δραστηριότητας. Παροδικές λασποβροχές αναμένονται σήμερα, Σάββατο, από τις μεσημβρινές και μετέπειτα κυρίως ώρες. Το τριήμερο Κυριακή - Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός με κατά περιόδους μπόρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή που θα γίνει πιο αισθητή την Δευτέρα και την Τρίτη με τις μέγιστες αυτές τις 2 ημέρες να μην ξεπερνούν τους 15-17oC. Πιθανή και η εκδήλωση χιονοπτώσεων στο Παναχαΐκό όρος το ξημέρωμα της Τρίτης άνω των 1600-1700 μέτρων.

 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας

 

 

 

 

Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος του υδραργύρου από την Τετάρτη.

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης : Νικόλας Σερέτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός