Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Διαδοχικά Κύματα Κακοκαιρίας σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

Διαδοχικά Κύματα Κακοκαιρίας σε Πάτρα κα...

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σε περίοδο έντονης καιρικής δραστηριότητας φαίνεται να εισέρχεται η χώρα μας αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρώπης διαμορφώνεται ευνοϊκή για την κίνηση διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών προς την ευρύτερη περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα ατμοσφαιρικές διαταραχές κινούμενες από τον Ατλαντικό ωκεανό θα εισέρχονται ανεμπόδιστα στην τροπόσφαιρα άνωθεν της γηραιάς ηπείρου από τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα αυτής και από εκεί θα κατευθύνονται προς την Μεσόγειο θάλασσα, από όπου λαμβάνοντας μια ανατολική κατά κύριο λόγο διεύθυνση και εμπλουτιζόμενες με μεγάλα ποσά υγρασίας θα καταλήγουν στην περιοχή μας μεταβάλλοντας τις καιρικές συνθήκες.

Η αρχή θα γίνει από αύριο από μια διαταραχή ευρισκόμενη δυτικά-νοτιοδυτικά μας, η οποία αρχικά αναμένεται να προκαλέσει σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων στα πελάγη, μεταφορά αφρικανικής σκόνης καθώς και λασποβροχές στην δυτική επικράτεια.

gfs-0-30 1 copy copy copy

Σε δεύτερη φάση προσεγγίζοντας περαιτέρω την χώρα μας, κατά την διάρκεια του Σαββάτου, αναμένεται να οδηγήσει στην εκδήλωση γενικευμένων βροχοπτώσεων στο σύνολο σχεδόν αυτής.

gfs-0-42 copy copy copy copy copy copy copy copy

Και ενώ μέσα στην Κυριακή διαφαίνεται εξασθένιση και απομάκρυνση του εν λόγω βαρομετρικού χαμηλού, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως ένα νέο θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τις απογευματινές-βραδινές ώρες της ημέρας και από τα βορειοδυτικά, ευνοώντας αυτή την φορά την εκδήλωση των περισσότερων φαινομένων στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης.

gfs-0-90 copy copy copy copy copy

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρασκευή 5/4: Νεφώσεις με κατά περιόδους λασποβροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τις βραδυνές ώρες Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες της θα ανέλθει κατά Μ.Ο. στους 18-20oC. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά στα 5-6bf, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 8-9bf.

Σάββατο 6/4: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο, παράκτια Δ-ΝΔ Πελοπόννησο και πιθανόν στην ΝΔ Αιτωλοακαρνανία, ενώ λιγότερο αξιόλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Ο υδράργυρος θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τους στους 16-18oC με τους ανέμους να πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί 8-9bf με σταδιακή εξασθένιση αυτών από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα και παράλληλη στροφή τους σε νότιους-νοτιοδυτικούς.

Κυριακή 7/4: Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων κατά την διάρκεια της Κυριακής. Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και μετά με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στο Ιόνιο το ρεύμα θα είναι νότιο-νοτιοδυτικό στα 4-5bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή 5/4: Νεφώσεις με κατά περιόδους λασποβροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Θερμοκρασία από 13-19oC. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί αρχικά 3-4bf, με ενίσχυση προς τις βραδινές ώρες στα 6-7bf

Σάββατο 6/4: Νεφώσεις με κατά περιόδους βροχοπτώσεις κατά βάση έως μέτριας έντασης. Ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13-18oC. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5-6bf, ενώ σε περιοχές πέριξ του Ρίου και υπήνεμες πλησίον του Παναχαϊκού όρους (Ρωμανός-Ελεκίστρα-Σούλι) οι ριπές τους αναμένεται να φθάσουν τα 8-9bf. Σταδιακή εξασθένιση από τις αργά πρωινές-προμεσημβρινές ώρες.

Κυριακή 7/4: Βελτιωμένος καιρός αρχικά στην πόλη με λίγη συννεφιά κατά περιόδους. Εκ νέου επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα με μπόρες και την νύχτα προς την Δευτέρα τοπικές καταιγίδες. Θερμοκρασία δίχως αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα νοτιοδυτικοί 4-5bf.

Δευτέρα & Τρίτη 8-9/4: Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν νέα κακοκαιρία να επισκέπτεται την δυτική Ελλάδα, επομένως και την πόλη της Πάτρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες, την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων και την κάμψη του υδραργύρου, που πιθανόν να σημάνει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων στα ορεινότερα τμήματα. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας.

Τάση Έως Τα Τέλη Της Εβδομάδας: Η τάση των προγνωστικών μοντέλων δείχνει εκ νέου επιστροφή του άστατου καιρού προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (Π-Σ-Κ), ιδιαίτερα όσον αφορά την Δ-ΒΔ Ελλάδα με την θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της να διαμορφώνεται, κατά Μ.Ο. στα επίπεδα των 17-19oC και με την κυρίαρχη συνιστώσα στους ανέμους να είναι η δυτική.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης Ρωμανός Πατρών &

Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός