Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έτοιμη η νέα ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με συμπρωταγωνιστή τον Σάγια ΛαΜπούφ

Έτοιμη η νέα ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορν...
Μαρτάτος Tάκης

Το φιλμ λέγεται «The Company you keep» και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τους πρώτους μήνες του 2013

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την νέα πολυαναμενόμενη ταινία του 75χρονου θρύλου του Χόλυγουντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ με τίτλο «The Company you Keep» κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Η ταινία που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Νιλ Γκόρντον αφορά ένα πρώην μέλος της πολιτικής αριστερής ακτιβιστικής οργάνωσης Weather Underground που είχε δράσει στις ΗΠΑ στα τέλη του ’60 και τη δεκαετία του ’70, η δράση και η ταυτότητα του οποίου αποκαλύπτεται από ένα νεαρό ρεπόρτερ.

Μάλιστα ο ρεπόρτερ θα αποκαλύψει ότι ο βετεράνος πλέον και μεγάλος σε ηλικία δικηγόρος ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών Τζιμ Γκραντ, είχε εμπλακεί σε μία υπόθεση ληστείας και είχε κριθεί πολιτικός φυγάς και καταζητούμενος για ένα φόνο. Το ρόλο του Τζιμ Γκραντ που θα παλέψει να ανατρέψει τις κατηγορίες, κρατά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Πρόκειται για την 9η σκηνοθετική του προσπάθεια και την 3η ταινία του όπου σκηνοθετεί και παίζει παράλληλα μετά τον συγκινητικό «Γητευτή των αλόγων» του 1998 και το «Λέοντες αντί αμνών» του 2007 όπου είχε συμπρωταγωνιστήσει με τους Τομ Κρουζ, Μέριλ Στριπ και Άντριου Γκάρφιλντ, τον νέο «Σπάιντερμαν». Το ρόλο του ρεπόρτερ κάνει ο 26χρονος ανερχόμενος ηθοποιός Σάγια ΛαΜπούφ που έχει παίξει στη συνέχεια του «Wall street, money never sleeps» μαζί με τον Μάικλ Ντάγκλας και στην επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά των «Transformers».

Η καινούρια ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη ακούγονται καλά λόγια γι’ αυτή. Ο Ρέντφορντ, θρύλος πλέον του Χόλυγουντ, φέτος συμπληρώνει 50 ολόκληρα χρόνια από την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο στην ταινία «WarHunt» που είχε θέμα τον πόλεμο της Κορέας.

Τα τελευταία χρόνια ο αγαπητός ξανθός πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης, παραγωγός και μάχιμος περιβαλλοντολόγος, παρουσίασε το «Λέοντες αντί αμνών» και το φιλμ «The Conspirator-Η συνωμότης» με την Ρόμπιν Ράιτ και τον Τζέιμς ΜακΑβόι που αφορούσε την περίοδο της δολοφονίας του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν (προβλήθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο από την Odeon), που αν και σοβαρών προδιαγραφών προσπάθειες είχαν περιορισμένη επιτυχία και απήχηση στο κοινό.

Το σενάριο στο «The Company you Keep» που χαρακτηρίζεται ως ένα αγωνιώδες περιπετειώδες πολιτικό θρίλερ, υπογράφει ο Λεμ Ντομπς των ταινιών "Haywire-Η Τιμωρός" του Στίβεν Σόντεμπεργκ και "The Limey" ενώ παίζουν ακόμη πολλοί αξιόλογοι γνωστοί ηθοποιοί όπως η νεαρή Brit Marling, οι Stanley Tucci, Chris Cooper, Brendan Gleeson, Sam Elliott, Terrence Howard αλλά και η Άννα Κέντρικ, η Σούζαν Σάραντον και ο Νικ Νόλτε με τον οποίο ο Ρέντφορντ συνεργάζεται για 1η φορά.

Όσο για το πότε η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και ανακοινωθεί. Μία πρώτη ημερομηνία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για τη Σουηδία είναι αυτή της 15ης Φεβρουαρίου του 2013. Οι φωτό του κειμένου προέρχονται από το site collider.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture