Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θύμιος Καρακατσάνης-«Η Πάτρα μ’ έχει τιμήσει ιδιαίτερα»

Θύμιος Καρακατσάνης-«Η Πάτρα μ’ έχει τιμ...

Ο αξέχαστος Αριστοφανικός ηθοποιός σε συνέντευξη του στην «Ημέρα» το 2006 είχε πει ότι η Πάτρα κατείχε ξεχωριστή θέση στη ζωή του

Δεν παρέλειπε ποτέ να αναφερθεί στην αγαπημένη του Πάτρα ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών και άφησε πίσω του ειδικά στην απόδοση της Αριστοφανικής κωμωδίας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Σε συνέντευξη του που είχε δώσει στην Πατρινή εφημερίδα «Ημέρα» και στον δημοσιογράφο Τάκη Γ. Μαρτάτο στις 5 Απριλίου του 2006 με την αφορμή της παράστασης «Ξανά μαζί» του Νιλ Σάιμον που είχε παρουσιάσει στη σκηνή του Πάνθεον με τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «η Πάτρα κατέχει ξεχωριστή θέση στη ζωή μου καθώς ο άνθρωπος που με έχει σημαδέψει, η γυναίκα μου η Ρούλα έχει γεννηθεί εδώ. Δυστυχώς είναι μία πόλη που αν και έχει γεννήσει τόσους πρωθυπουργούς, κανένας τους δεν έκανε τίποτε γι’ αυτή.  Όλοι τους ήσαν ανάλγητοι και αχάριστοι. Οι Πατρινοί πρέπει να βάλουν και έναν κανονικό πρωθυπουργό, όμως νομίζω ότι δεν ξέρουν να διαλέγουν και απόδειξη είναι η γυναίκα μου, διάλεξε εμένα», είχε δηλώσει με το γνωστό χιούμορ που τον διέκρινε.

Επίσης ο Θύμιος Καρακατσάνης είχε τονίσει σε εκείνη τη συνέντευξη ότι η Πάτρα και το κοινό της τον είχαν τιμήσει ιδιαίτερα. Τον Αύγουστο του 2009 που είχε παρουσιάσει την Αριστοφανική Λυσιστράτη στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και τον Στάθη Ψάλτη απολαυστικό στο ρόλο του Κινησία, απευθυνόμενος στο τέλος στους θεατές ο Θύμιος Καρακατσάνης είχε πει ότι η άποψη του για τον Αριστοφάνη δεν έχει καμία σχέση με την ελληνοχριστιανική παράδοση.

Επίσης ο Θύμιος Καρακατσάνης είχε αναφέρει με νόημα και με εμφανές παράπονο, μπροστά το κοινό του Αρχαίου Ωδείου ότι τα τελευταία χρόνια δεν του επέτρεπαν να πάει να παίξει στην Επίδαυρο και πως φρόντιζε να ερμηνεύει τον Αριστοφάνη όπως ενδεχομένως θα ήθελε και ο αρχαίος κωμωδιογράφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture