Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σινέ Κάστρο στο Ρίο-μία καλοκαιρινή όαση ψυχαγωγίας

Σινέ Κάστρο στο Ρίο-μία καλοκαιρινή όαση...
Μαρτάτος Tάκης

Με καλές ταινίες, πολλές σε α’ προβολή ευελπιστεί να προσελκύσει τους σινεφίλ το μοναδικό θερινό σινεμά της Πάτρας

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 άνοιξε για το φετινό καλοκαίρι το θερινό σινεμά σινέ Κάστρο στο Ρίο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία καταπράσινη όαση στην οδό Σώμερσετ μέσα στο χωριό του Ρίου, λίγα μέτρα πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου. Το θερινό αυτό σινεμά που σημειωτέον είναι πλέον το μοναδικό που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας καθώς το «Αελλώ» της οδού Παπαφλέσσα για τρίτο καλοκαίρι φέτος μένει κλειστό και με καταβεσμένα τα ρολά, υπόσχεται ότι θα φέρει πολλές νέες ταινίες σε α’ προβολή αλλά και ορισμένες επιτυχίες του χειμώνα σε επανάληψη, με στόχο να προσελκύσει τους σινεφίλ.

Το σινέ Κάστρο στο Ρίο λειτουργούν οι Ανδρέας και Ειρήνη Κοτσαύτη μαζί με το γιο τους Παναγιώτη οι οποίοι είναι χρόνια κινηματογραφιστές. Μέχρι πρότινος είχαν και τη διεύθυνση του «Αελλώ» που υπήρξε ένας θερινός κινηματογράφος ορόσημο για την Πάτρα με ιστορία τουλάχιστον τεσσάρων δεκαετιών όπου άφησε τη σφραγίδα του ο Χρήστος Ηλιόπουλος.

Το «Αελλώ» είχε κριθεί και διατηρητέο από το Υπουργείο πολιτισμού, ωστόσο αυτή η διαχρονική δέσμευση δεν φαίνεται να απέτρεψε το κλείσιμο του. Επίσης κατά καιρούς η δημοτική αρχή της Πάτρας είχε "φλερτάρει" με την ιδέα να μετατρέψει το "Αελλώ" σε δημοτικό θερινό κινηματογράφο, ενέργεια βέβεια που δεν προχώρησε και δεν τελεσφόρησε.

Το σινέ Κάστρο στο Ρίο βρίσκεται σε έναν καταπράσινο ειδυλλιακό και άνετο κήπο με πολλά λουλούδια και πεύκα. Μπορεί όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Ανδρέας Κοτσαύτης, η φετινή περίοδος να έχει ξεκινήσει άσχημα με χαμηλή προσέλευση θεατών λόγω των εξετάσεων των μαθητών, των εκλογών, της γενικότερης οικονομικής κρίσης  και του Euro ωστόσο ευελπιστεί ότι τις επόμενες εβδομάδες με σύμμαχο το ζεστό καιρό και τις αξιόλογες ταινίες τα πράγματα θα βελτιωθούν κατά πολύ.Εξάλλου το Ρίο αποτελεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο δημοφιλή προορισμό για τη νεολαία και όχι μόνο, λόγω των πολλών μαγαζιών (μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια, καφέ) που διαθέτει.

«Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι το φετινό και ξέρουμε ότι ο κόσμος ζορίζεται πολύ και οικονομικά, ωστόσο το σινέ Κάστρο υπόσχεται καλές ταινίες, καλές τιμές και μία καλοκαιρινή αίσθηση απόδρασης μέσω του κινηματογράφου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσαύτης. Τα καλά του θερινού σινεμά τα γνωρίζουμε όλοι και είναι η άνετη παρακολούθηση της ταινίας σε έναν όμορφο ανοιχτό χώρο όπου ο θεατής έχει τη δυνατότητα να κάνει και το τσιγάρο του, να απολαύσει το φεγγάρι και τον έναστρο ουρανό αλλά και να πιει την παγωμένη μπύρα και αναψυκτικό του.Το σινέ Κάστρο διαθέτει και ένα καλά οργανωμένο κυλικείο.

Το προσεχές τετραήμερο μέχρι και την Κυριακή 17/6 το σινέ Κάστρο θα προβάλλει το εντυπωσιακό αγωνιώδες θρίλερ γυρισμένο στην παγωμένη Σουηδία από τον Ντέιβιντ Φίντσερ «Το κορίτσι με το τατουάζ» που προτάθηκε για 5 Όσκαρ με πρωταγωνιστές τους Ρούνει Μάρα, Ντάνιλε Κρεγκ και Κρίστοφερ Πλαμερ ενώ θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι «Αγώνες πείνας-Hunger Games», το μελλοντολογικό αυτό φιλμ που έκανε αίσθηση και τεράστια εμπορική επιτυχία, με πρωταγωνίστρια τη νεαρή Τζένιφερ Λώρενς και η Γαλλική μεγάλη επιτυχία «Οι Άθικτοι-Intouchables» με τον Φρανσουά Κλουζέ και τον Ομάρ Σαί.

Τέλος να σημειώσουμε ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι το σινέ Κάστρο στο Ρίο θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα «Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» που περιλαμβάνει μία επιλογή από αριστουργηματικές βραβευμένες ταινίες και κινούμενα σχέδια, που απευθύνονται στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια. Οι προβολές αναμένεται να ξεκινήσουν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00 το βράδυ, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2012. Ανάμεσα στα φιλμ που έχουν προγραμματιστεί είναι ο «Γάτος σπιρουνάτος», το «Winx Club, Μαγική περιπέτεια», το «Σκυλάκια στο διάστημα», το «Cars 2» αλλά και τα δημοφιλή «Στρουμφάκια» σε μία ταινία που συνδυάζει κανονικούς ηθοποιούς και ψηφιακά κινούμενα σχέδια. Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι για τα παιδιά 5 € και για τους Ενήλικες 6,5 €.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture