Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουκέτο και για το παλαιότερο καφενείο της Γαστούνης

Λουκέτο και για το παλαιότερο καφενείο τ...

Δεν άντεξε την οικονομική κρίση

Κλειστή, για πρώτη φορά, μετά από περίπου έναν αιώνα (!) βρήκαν χθες το πρωί οι κάτοικοι της Γαστούνης τη «Μουριά». Το παλαιότερο και ιστορικό καφενείο στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την τεράστια μουριά που χάριζε την σκιά της στους θαμώνες του,  ανάμεσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και την κεντρική πλατεία Ελεύθερίας, απέναντι από την πιάτσα των ταξί. Δυστυχώς το καφενείο δεν μπόρεσε να αντέξει κάτω από το «βάρος» της οικονομικής κρίσης και έτσι χθες, ο τελευταίος, εδώ και 29 χρόνια ιδιοκτήτης του, ο κ. Χρήστος Ανδριόπουλος, αναγκάστηκε με βαριά καρδιά να το κλείσει και να βγει στα 60 του χρόνια? στην ανεργία!

«Δεν έβγαινε τίποτα» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρήστος Ανδριόπουλος και συνέχισε: «Παλιά ο κόσμος ερχόταν για το χαρτάκι του, έπινε το καφεδάκι του, το ουζάκι του και πέρναγε των ώρα του. Τώρα ο κόσμος όχι μόνο δεν ερχόταν για να παίξει χαρτιά, αλλά ούτε για καφέ καθώς όλοι, φτιάχνουν καφέ και τον πίνουν στο σπίτι γιατί δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα για να πιουν καφέ έξω. Δεν βγάζαμε ούτε τα λειτουργικά έξοδα, ούτε καν το ενοίκιο. Και έτσι, αποφασίσαμε και το κλείσαμε».

Ο καφετζής του ιστορικού καφενείου της Γαστούνης βρήκε προσωρινά δουλειά σε άλλο καφενείο της πόλης. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του, ο κ. Χρήστος Ανδριόπουλος, βρέθηκε στα 60 του χρόνια άνεργος, προσφέροντας για την ώρα την βοήθειά του στην ψησταριά που διατηρεί ο κουμπάρος του, απέναντι από το καμπαναριό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

«Αύριο το πρωί θα πάω να βγάλω κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ ενώ παράλληλα ξεκινάω να ψάχνω για δουλειά» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ανδριόπουλος και συνέχισε: «Δεν έχω πληρώσει το ΤΕΒΕ και δεν μπορώ να πάρω ούτε φάρμακα γιατί δεν έχω τα χρήματα να τα αγοράσω. Οι δύο μου γιοί, 30 και 28 ετών είναι άνεργοι, όπως άνεργη είναι και η γυναίκα μου. Η κόρη μου πηγαίνει στην τρίτη Λυκείου και είμαι σίγουρος ότι και αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ανεργία. Ευτυχώς προλάβαμε να φτιάξουμε ένα σπίτι για να μείνουμε μέσα».

Τέλος, ο κ. Χρήστος Ανδριόπουλος έκλεισε με μία φράση που αναμφίβολα, τα τελευταία δύο χρόνια μας «κυνηγάει» όλους: «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε ο λαός αυτής της χώρας σε αυτό το σημείο?!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις